trail övningar

  1. Fyra stycken upphöjda bommar som man ska rida i galopp. Dom är upphöjd varannan sida så att dom skapar som ett "kryss" Den här övningen är jättebra för att få en rund och bärig galopp. Jag använder den rätt mycket på Tintin då han har tendens att bli lång i galoppen.

    Dom upphöjda bommarna får hästarna till att tänka och bli mer uppmärksamma på en trailbana. Upphöjda bommar på tävling börjar komma mer och mer så det är bra att ha tränat på det!


  2. Är min favorit övning, den är väldigt mångsidig. Boxen består av upphöjda bommar som ligger på varandra. Sedan utanför boxen är det ett L som ligger längs kanten. På den kan man träna både backning och sidepass samt travbommar, toppen! Hur bra övning som helst, idag red jag i den här boxen och träna galopp in i boxen och stopp- spinn. Huuuuur bra som helst! 

  3. Det här är en travövning som består av vanliga serpentiner och bommar på varje sida av konerna. Hästarna har faktiskt lättare att svänga snävt pga att de måste hålla upp ryggen när dom travar över bommarna.

valborgsmässoafton

Ikväll är det valborg, hur ska ni fira?
Jag ska tillbringa min kväll hemma hos mig, vi ska grilla och ha det mysigt. Dom kommer väl runt halv 8 tiden, så jag har precis dsuchat, så jag kan fixa sedan här hemma. Jag ska lägga ut en trailgrejj sedan som jag har lagt upp här hemma också.

coats n tails

Vilken skönhet eller hur?

ze-bra

Hur häftigt är inte den här videon då? Att köra och rida en zebra är ju inte varje dag man ser.

this or that

eller


Personligen gillar jag ju pleasure mer än reining. Men jag kan inte hålla mig för tanken att ha en reininghäst. Tänk vilken känsla att få rida en riktigt bra reininghäst. Ojojoj!

only blue sky

väldigt dålig film, väldigt snygg häst!

domdomdomddom

Nu har Jennifer åkt, tråkigt. Vi har haft ett par riktigt bra dagar här. Nu är jag alldeles utmattad i soffan och tänkte försöka hitta på några roliga inlägg till er. Vad sägs om det? 



today is the day to love

Herregud vad jag älskade min häst idag! Han var en dröm att rida, först red jag och Jennifer ut på en liten skritt och trav tur, när vi red kände jag att det var nått som inte stämde. Då tittade jag ner och såg att sadelgjorden inte satt fast! Då hade min tie-strap gått av, den som man stätter fast i sadelngjorden. Så det var bara för mig att hoppa av och gå hem. 

Sen tog vi en tur på ridplan och la ut en trailbana och jag kan bara säga en sak. Min häst är bäst!! Han gick som en klocka, visst att han var i bommar och sånt men man får ha i åtanke att han inte alls är tränad i trail men trots det gick han jättebra. Han var jätteduktig på boxen och galoppbommarna. I love him.



a lot of fun

Hahaha, idag när jag och Jennifer kommer ridandes ner från ängarna upp mot gården så ser vi Nizze(rottwailern) jaga en fluga på altan. När han lite snyggt ska hoppa ner för altan så råkar han halka och gör en faceplant rätt på marken. Hahah, vi höll på att skratta ihjäl oss men sen så tyckte jag synd om han för att han började halta så jag hoppade av och tog upp benet och tittade på det. Han gnällde inte eller någonting och när jag la ner benet så haltade han inte alls.. vilken dramaqueen! 

Sen så blödde han lite på hakan för han hade skrapat upp den när han ramlade så jag fick tvätta hakan på han och nu går han runt och visade sin haka för alla så man ska tycka synd om han! Hahaha, vilken legend.



ute

Slänger upp lite bilder i brist på fantasi. Vi red först ut sedan tog vi och tränade lite trail på ridplanen. Nu väntar vi på att Kattis och Maria ska komma ner och rida lite så vi kan glo på dom! =) Kommer mer bilder när Kattis och Maria varit här.  




@ the soffa

Äntligen sitter vi i soffan eller egentligen har vi suttit här ett tag. Skönt är vad det har varit idag, Jennifer kom runt tretiden och sen så tog vi och fikade. Henne föräldrar och mina pratade ett tag, sen gick vi ut och grejjade med en massa saker sen så gick vi ut och red. Vi red på ridplan och tränade hästarna ett tag, sen bytte vi hästar och jag fick testa Hotrodd. Härligt häst det där!

Vi har suttit och glott på film och nu så ska vi ta och sova lite. Imorgon ska vi till stan på morgonen och sedan ska vi hem till hästarna och rida och ha det skönt bara. Godnatt mina vänner!



it´s summertime

Städar som en tok.. herregud. Måste städa tills Jennifer kommer, ser ju ut som ett bombnedslag. Väntar med att rida tills ikväll så ska jag rida med Jennifer, härligt nu när det är så bra väder också. Jag har lite dåligt med fantasi vad jag ska skriva om, det kommer väl snart det också! 

Alldeles nyss när jag höll på att grejja hemma så kändes det som om att det var sommarlov, men icke. Knappt två månader kvar, sen är det adios school. 


snällare shettis får man nog söka efter, lillpinglan min! =)

springtime

Det märks att det börjar bli vår nu, gräset kommer fram och det blir knoppar på träden. Hur ser det ut hemma hos er, har ni snö fortfarande eller är det vår hos er också?

at this moment

Imorgon blir det till att fixxa och ställa tills Jennifer kommer. Hon ska vara här ända tills på fredag. Det kommer bli toppenroligt det, längtar. Åh det är så mycket roligt som händer nu och framöver. Clinicar, events och tävlingar! Toppenroligt.

Eftersom att jag har en del nya läsare och såklart de gamla trogna, så tänkte jag ha en frågestund. Vad sägs om det?

mina speciella hundar, minst sagt!

nymanshowhorses

Ni glömmer väl inte att titta in här?
Klicka på bilden för att komma vidare!

its okey to lose controll

Dagen har varit effektiv som alla andra dagar är känns det som. Idag var pappa hemma så vi tog tag i paddocken och det vart bra, ska på med lite färg nu bara och 2 brädor till ska dit sen är det primaballerina. Sen tog jag och red och jisses vad bra han gick, det går jättebra nu. Red han utan sporrar idag för att ser hur det gick, han vart mycket mer medgörlig men lite seg på skänklarna. Men det känns bättre utan sporrar faktiskt, härligt! =) 

Nu sitter jag ute på verandan och väntar på att mamma ska komma så vi kan ta och äta lite mat, hungrig som ett djur. Snart åker jag till Uppsala med Elin också, kommer bli så otroligt roligt. Vi ska åka runt överallt och shoppa på olika westernaffärer, äta gott och bara njuta av ledighet!

jahua

Jahua.

Det här en berättelse om hur man verkligen gick från zero till hero. 

Jag hade först en storhäst vid namn Magic, en underbar häst men gick inte alls tillsammans med mig när jag red. Han bockade av mig och alla olika procedurer. Under tiden jag hade han hade jag suttit och tittat på en ponny, en helt vanlig brun ponny. En dressyrponny? Jag som endast red western. Efter vi hade lämnat tillbaks Magic till sin ägare så var jag så ledsen så mamma ringde på direkten till Kramfors ridskola, som hon stod på, och bad om att vi skulle få komma och provrida.

Två dagar senare åkte vi upp och hela familjen vart förälskade på engång. Ännu två dagare senare åkte vi och hämtade henne. Jag var så glad att vi hade fått en trygg och säker häst, för det hade dom på Kramfors ridskola försäkrat oss om. Dom sa att hon bockade aldrig och var världens snällaste, det var det viktigaste att hon inte ockade för att jag var så otroligt rädd för att rida för alla hemska saker som hade hänt med hästen innan. Så vi var så nöjd att hon inte bockade.

Efter 4 dagar hemma så skulle jag rida i snön ute och lägdan, ensam för första gången. Jag var jätterädd men allt gick bra, tills hon fick ett totalt psykutbrott och frispel. Hon seriebockade runt hela lägdan och allt blev kaos. Den fina snälla ponnyn vi köpte visade sig vara ett bockande monster. Jag red henne inte riktigt på nästan ett år efter det, jag vågade knappt trava på henne. Efter det så tyckte mamma att det  var verkligen dags att ta tag i det där, för att annars kunde jga inte ha henne kvar. Men jag tyckte om henne så mycket, det var något speciellt med henne endå. Så vi började träna för C.N och hon var verkligen en vilde. Hon kastade sig så fort man la på benen, hon stog på bakbenen och bockade. Vid den här tiden hade jag vågat rida henne och jag hade blivit tuffare. 

Men efter x antal tränare och blod,svett och tårar så började det ljusna. Jag vann hennes hjärta och hon vann mitt. Vi blev bara bättre och bättre och tillslut var vi helt enkelt bäst. Vi tävlade alla grenar och vi har vinster i alla grenar. Vi tävlade SM och kom tvåa i horsemanship, ponnyn som var ett monster när hon kom blev den häst som alrig skulle skada en fluga, hon blev världens snällaste och mest underbara häst! 

Det var det jobbigaste jag gjort när vi sålde henne, ångrar det verkligen men det var för hennes bästa. Jag hade inte tid och hon har det jättebra där hon är nu. Vi gick verkligen från zero till hero, hon var den mest fantastiska häst jag har haft, hon var verkligen som en del av mig. Hon hade en personlighet som en människa och hon förstod verkligen vad man menade om man pratade med henne. Hon var helt enkelt bäst!
Det kom fram efter att vi köpte henne att hon såldes för att hon kastade av alla barnen.




bloglovin


Glöm inte att följa mig på Bloglovin'!

the day of a champion

Idag har det varit en effektiv dag. Jag har grejjat med att fixa staketen runt paddocken som har gått sönder när snön har tryckt sönder dom. Men vissa brädor var så söndertrycka att det inte gick att fixa, så vi ska köpa nya brädor så det blir snyggt. Efter det så gick jag in i stallet och började röja undan, jag tvättade benlindor, borstar och ja gud vet vad! 

Efter det så tog jag lite kort och myste i hagen med hästarna. Sen gick jag in och så hörde Maria av sig, sen kom dom ner och så red jag båda grabbarna. Det gick bra, dom är så snälla så. Nu ligger jag i soffan och tittar på tv och tittar på bilder. =)



like a bomb

Här kommer en jättebildbomb med lite bilder på hästar,hundar och gården. Världens härligaste dag har det varit!


dag 11

Dag 11 - En bild från en ridtur


Världens härligaste dag var det här, förra sommaren! =)

pictures

Kom precis in när Maria skrev och frågade om jag ville rida deras hästar ikväll och det ville jag jättegärna. Dom är så rolig att rida dom där två killarna. Sedan har jag tagit jättemycket bilder på.. ja allt idag. Det kommer lite senare när jag har ridit Woody och Sune! =)

dag 10

Dag 10 - Mina drömmar

Långsiktiga drömmar: Jag vill ha en avelsverksamhet med det absolut bästa man kan hitta på marknaden. Jag vill vara den som man vänder sig till när man söker efter perfektion. Sen om det är i Sverige eller i något annat land vet jag inte, men jag ska bli störst!

Drömmar inom snar framtid: Jag ska till Europeiska Mästerskapen och placera mig topp 5 i antigen pleasure,horsemanship,trail eller westernriding. Det är något som jag verkligen ska göra och det kommer bli så underbart roligt. Can't wait!

IM HOME!

Hemma nu! Skönt, solen skiner och allt är toppen. Jag har redan hunnit rida Tintin, det var så mysigt trots att han var dampis och ville bara springa runt och leka. Men tillslut så jobbade han rätt så bra, sen ropade mamma att det var mat så jag gick in och åt och nu sitter jag här.

Nu tänkte jag gå ut och städa stallet, städa sadelkammaren och smörja sadlar och sådant så det är snyggt tills Jennifer kommer på onsdag.




its a beautiful day

Ännu en härlig dag på fjället har gått och till det fick jag mig en fin alpbränna också, formad direkt efter mina fina solglasögon. Bränner i hela ansiktet och försöka täcka det med smink var inte att tänka på. Imorgon på förmiddagen packar vi ihop och åker hem, det ska bli jätteskönt att få komma hem och pussa på min älskade goshäst. 

Fast endå har det varit skönt att komma bort lite och vila upp sig från allt det som är hemma, så nu åker man hem med ny energi och en massa nya idéer som jag har kommit på här uppe. Lite olika träningsmetoder och annat skojj. Något ni kanske skulle vara intresserad av att få reda på? Lite mer träningstips?


saknar pussa på smutsmulen! =)

hemsidan

Ni har väl inte glömt att jag har en hemsida också? Hemsidan är inte jätteuppbyggd men den är pågång. Jag håller på att fixa och trixa med den så snart kommer den igång ännu mer. Titta in nu och skriv jättegärna i gästboken!




dag 9

Dag 9 – Mitt bästa hästminne

Helt klart när jag tog SM-silver i horsemanship 2009 med min förra ponny Jahua. Det var helt otroligt, det finns inget som kan beskriva den känslan!

Gud vad jag saknar den här ponnyn.

OSWSA-oldsorrel

Dom ska bli mina, helst 1 eller 3. Så galet snygga eller hur?

i fjällen

Nu sitter jag i fjällen av njuter, sitter och äter en jättegod och jättestor påsk lunch/buffé. Hoppas ni alla andra verkligen njuter av eran ledighet! :)

dag 8

Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit

  • Sadel
  • Träns
  • Martingal ibland
  • Benlindor(inte på bild!)
  • Padd
  • Nosgrimma(mycket sällan egentligen)

Rätt så vanlig outfit, försöker alltid få det att se bra ut med färger och sådant. Han är ju väldigt lätt att ha färger på eftesom att han är grå! =)

by huntin for chocolate

Vince 02
Kan någon berätta för mig igen hur underbar den här lilla killen är? Så frukantsvärt fin! för att inte tala om att han är efter min livs stora kärlek, huntin for chocolate.

ain't no river low enough

Gud vad jag längtar efter min lilla lus. Kattis och Maria tar ju hand om han och shettisen Ylli. Saknar att klappa på han och retas med han. Men på måndag morgon åker vi hem från stugan och då ska jag mysa sönder han. Hur firar ni eran påsk i år då? Med eller utan häst?



eller


i'll see u at the mountain

Gud vad vi har det härligt här! Det är så skönt, resten av familjen är på afterskii men jag kännde mig lite trött så jag tog och begav mig hemmåt för att skriva lite. Det är inte så bra i backaran nu eftersom att det är som att åka på blött socker. Men annars är det härligt, strålande sol! 


Har sett att det är BB-challenge i helgen. Vet ni någon som är där och tävlar?


här ser man att det nästan inte är någon snö kvar.

skyes blue boy


tävlingar

Vilka tävlingar ska ni åka på iår? Blir det WRAS, AQHA, APHA eller kanske någonannan tävling?

showgirl's

herregud, tänk om man nu skulle kunna göra sådana rörelser.

hey hey lets go

Nu beger familjen Nyman/Olsson/Holmström till Vemdalen. Hoppas ni alla har det bra under veckan. 


Ett stort tack till Katarina och Maria som tar hand om hästarna när vi är borta. 



show nr 1

Åh vad min prins var fin idag, jättenöjd. Red på stånget och det gick superbra, det är fortfarande saker kvar som behöver jobbas på men det går helt klart i rätt riktining. 

Snart är det tävling också, den 7 maj så bär det av till Dannero. Mina klasser är:
  • Trail D
  • Westernriding C
  • Horsemanship C
  • Pleasure C



Det ska bli jätteroligt att få komma ut och tävla lite. Katarina och Maria ska också dit, så det kommer bli jätteroligt. 

training at the top

Ikväll blir det träning, toppen roligt. Jag, Kattis och Maria ska ta och träna lite hemma hos oss. Det kommer bli jätteroligt och bra för mig som spänner mig man rider pleasure och sådant. Så det kommer bli toppen det. 

Sen ska jag försöka ha någonslags tävling av något slag, lotta ut nått eller något sådant! =) 

ima zippo goodbar

Snygg gammal herre!

im a singing in the rain

Sitter nere vid köksbordet och tittar ut, det regnar! Inte alls roligt, det har varit så bra väder de senaste veckorna och nu börjar det regna. Hoppas det går om sig till ikväll för att Kattis och Maria ska komma ner och träna. Så vi får se om det blir någon träning om det ska regna såhär mycket! 

Någon som har tips på en billig bra digitalkamera? Tänkte ha till videoinlägg och sådant=)


dag 6

Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg

Jag är en manisk fönstershoppare när det kommer till hästsaker är showkläder och groominprodukter. Det är det som jag tycker är det viktigaste att ha med sig på tävlig. 
STREAKIN SILVERRED STROKES

hotstuff' going out

En bild på snyggingen. Han blir bara ljusare och ljusare i ansiktet, kom ihåg när han var lillskit och alldeles kolsvart, han såg ut som sammet. Då hade han ljus svan och var mörk i kroppen. Lite annorlunda men skönt att han inte ser ut som alla andra! =)


Snart är det påsklov, gud vad det ska bli skönt. På torsdag åker jag till fjällen med familjen och kommer inte blogga nått. Jag kommer göra lite tidsinställda inlägg så ni inte blir alldeles uttråkade. 

Sen så kommer jag hem på måndag och sen kommer Jennifer ner till mig i några dagar så ska vi träna och ha det jätteroligt =) Hon har också en quarter, Hotrodders Music Man. Hur härligt som helst!

pleasure nr. uno


baby dont say goodbye

Nu ska jag gå ut och rida Tintin. Sen ka jag ta kort på hur jag bandar manen på hästarna eftersom att jag har ingen kamera att filma med plus att min mobil inte fungerar som den ska. Her u later my friends! :)
jahua, sommaren -10

no kiddin me, aqha

Vad säger ni, blir det för mycket av det goda? Jag tycker han blir lite för grov.. Men stilig endå!

blogg.se?

Är det bara för mig som blogg.se krånglar? När man går in på bara webbadressen så syns inte uppdateringarna.. Så det här inlägget lär ju inte heller visas!

SPHA

Vad tycker ni om SPHA:s nya hemsida?

At school, again!

Vilket väder, haha det känns som om att det är det enda jag skriver.  Idag har Lusen lite vila så då ska jag passa på att träna själv. Ska ut med mamma och springa, sedan hem och så ska jag städa i stallet lite, sen blir det plugga för hela slanten!


Glöm inte att jag säljer min Billy Royal Breastcollar. Maila om ni är intresserad! [email protected]


to day.

Idag på mönsterridningen gick det rätt så bra. Vissa delar jag var mer nöjd med och vissa jag var mindre nöjd med. 



Horsemanshipen- Den red vi två gånger, det var ett rätt så krångligt mönster men vi knixade oss genom det. Märkte att jag måste få han väldigt samlad till dom klasserna där det är snäva svängar. 

Westernridingen- Gud vad jag älskade min häst här. Vi red mönstret med 8 byten. Vilken sjukt bra häst jag har, gjorde alla bytena och var så himla duktig. Sen att ryttaren sitter och spänner sig som en stålspätt och inte håller om tillräckligt, det är ju en annan sak.. ;) 

Pleasuren- Hästen gick tokbra, förutom lite ökningar i galoppen. Därimot ryttaren red som en kratta här, jag sitter och tokspänner mig för ingenting, men när jag väl slappnar av går han toppenbra. Det är upp till mig nu! =) 

Trailen- Hästen som inte alls är tränad i trail klarade galant av det svåra trailmönstret, nått ynka islag men inte mer än så. Han var coollugn som bara följde med.
Haha dom här två är ju knäppa tillsammans!


At Vattlång

Dagen i bilder från mönsterridningen i Vattlång!







Haha Tintin och Buddy gosar lite.

Hela gänget som var där. Fr v. Frida, Pär, Jag, Michaela, 
Elisabeth,Lena, Trude med världens sötaste shettis,
Agnetha och Regina som står framför.

Jag och Tintin
Agnetha och Buddy

At Regina's

Just nu är jag hos Regina med en massa andra härliga människor. Sitter säkert och rider nu och tränar en massa roliga mönster! Mamma fotar så det kommer massa bilder när jag kommer hem.
Lycklig flicka som nyss vunnit klassen. =)

Hejdåå

Nu far vi till Vattlång! :D

Bloglovin

Glöm inte att jag finns på BLOGLOVIN också så ni inte glömmer att titta in här då och då!


Tacktacktack!

Idag slog vi besöksrekord, ni är verkligen bäst. Ingen annan kan säga nått, keep on going! Tackar er till tusen ni som följer min blogg, snart kommer det komma ut lite roliga saker.


Ska försöka ha en tävling som ni kan delta i. =)

because you are amazing

Den här tjejen är helt otrolig, jag vet att de flesta av er redan har sett den är videon men jag lägger upp den endå så ni får se! Man blir jätteinspirerad.. =)


Stacy Westfall, Freestyle Reining =)

lönsam dag

Förlåt för en dålig update idag men jag har varit riktigt effektiv faktiskt. Idag har jag gjort följande..
  • Tagit en lång och härlig springtur med världens bästa mamma och hundarna.
  • Pappa tog ned en jättestor björk vi hade på våran parkering så mamma och jag har dragit stora grenar från parkeringen till skogen så det inte ser stöktigt ut.
  • Jag har varit och grejjat i stallet och fixxat där.
  • Tvättade sadeln tills imorgon, vill ju se stilig ut.. ;)



finally it's done

Äntligen är jag klar! Har suttit och pillat, fixat och grejjat med denna sablans design i flera dagar, men idag fick jag äntligen till den som jag ville. Känns som en rätt så fräsch design, nu när det är vår och allt. 

Så var säger ni? Good or bad? =)

pattern for evrybody

Toppendag igen, solen bara lyser mer och mer. Idag så ska Tintin få vila för vi ska ner och träna hos världens bästa Regina på söndag, ska ner på mönsterridning så det blir vila idag. Så istället tänkte jag smörja alla grejjor tills imorgon så dom är rena och fina. 

Ska ta en springtur med mamma och sedan städa ur hagen från all jord från hagen. Ser så smutsigt ut, lika bra att få det snyggt! =)

Te N Tes Gamble

Inte alltid jag gillar varken paintar eller reininghästar men den här var riktigt stilig!

This or that

Billy Royal Arizona Basketweave Two Ear HeadstallBilly Royal Raised Oval Dome Bridle - 2 Ear
Vilken av dessa tycker ni är snyggast?

Green with Invy

Green With Invy
Green With Invy
Gooosh, hur snygg är inte den här killen då!?

At school

Sitter på skolan nu, längtar hem som tusan. Vill ut och rida i finvädret som pågår, men nejnej då skriver man religionsfrågor. Ikväll tänkte jag lägga upp en video om hur man bandar hästens man. Ska be mamma eller pappa filma så det blir nog bra.


Tycker det är rätt svårt att få till den perfektade bandade manen på en häst, ännusvårare att få till en pleasureman på en häst som har lång man och om man inte vill klippa av den. Då blir det svårt!

Maria och Go Kid Charlie             Moa Nyman och Pure Prime Chocolate

That's a shame

Nyss tränat klart, både häst och ryttare. Tintin reds på stånget idag och han gick riktigt bra. Allt börjar falla på plats och han börjar leta sig nedåt i galoppen också. Sen tog jag och cyklade 20 minuter på träningscyklen, det var toppenskönt att få köra lite.
Imorgon blir det en långtur ute med mamma,hundarna och Tintin. Kommer bli jätteskont =)

Övning 1

Världens bästa övning som jag fick lära mig av Hubertus Jagfeld. 
  • Du rider din häst i höger eller  vänster galopp. Du rider den genom förbi första konan i rätt galopp.

  • Sedan förflyttar du din häst till den andra konan(alltså sidvärtes) för att sedan fortsätta i samma grundgalopp.
  • Efter det flyttar du tillbaks din häst(sidvärtes) till rätt galopp igen.
Kanske låter som världens töntigaste övning men det ger hästarna så himla bra kontroll över både bogar och höfter. Det här är även bra för hästar som bara måste bli mjukare för att de får verkligen arbeta varje muskelgrupp, man kan även rida denna övning i trav.
Tillslut ska man kunna få sin häst på lösa tyglar att göra detta, för att sedan gå vidare till att förflytta hästen och göra ett byte.

Dag 4 - Favoritbilderna på min häst

Dag 4 - Favoritbilderna på min häst


Den absoluta favoriten, återkommande också! ;) Haha.

Även den där, man ser verkligen hur snäll han är.

Sedan den här, första bilden på oss. Den är ju lite speciell endå!

Bloglovin!

Glöm inte att följa oss på bloglovin! =)
Klicka på bannern för att komma dit!

Pleasure

Ta gärna en liten titt på filmen och säg vad ni tycker, behöver alla åsiker jag kan få. 
Ris och ros, give it to me!

Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan

Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan

Gud vad svårt! Det är mycket jag inte klara mig utan, men det är nog sadeln. Eller tränset. Eller åhh! Svårt det vart. Men om man säger såhär, om det skulle brinna i stallet och jag fick rädda en sak så skulle det lätt vara sadeln. På direkten, såklart Tintin och shettisen först. Men av utrustningen så är det sadeln! :D

I'm coming home to the place where I belong

Skön dag, gjort lite prov och grejjer. Men äntligen är jag hemma, ligger i sängen och tar det lite lugnt och väntar på att mamma ska komma hem så ska vi ta en promenad och sedan ska jag fixa stallet. Tänkte försöka rensa ut lite idag och se om jag kan sälja iväg lite grejjor. Har ju te.x täcken så det räcker till iallafall! 
Hovslagarn har varit här nu iallafall, så ska ut och inspektera sedan tänkte jag! =) Tänkte lägga upp en westernriding övning sedan som är toppenbra om man vill börja tävla på lite högre nivå och det är en bra övning om man bara vill få en mjuk häst.
Min stolthet!

At school

Sitter på skolan nu men har gjort ett tidinställtinlägg! =) Nu är hovslagaren här och fixar prinsen skor så han får fina fötter igen. Våran hovslagare Ingela är guld värd! =) 

Hovslagarn

Imorgon kommer hovslagaren! Jippieee.. fast han kommer få vila imorgon också för han får lite ont i fötterna när han får nya skor. Så då får prinsen tre dagars vila, det tycker han nog är skönt. Nu har hagen smält så pass mycket att hästarna kan gå till den nedre delen av hagen. Så nu springer han runt överallt och myser. Hagen är jättestor så han tycker det är skönt att få springa av sig och lillshettis hänger på hon också. Kanske hon blir lite smalare.. hihi!
Hagen går jättelångt upp och jättelångt ner! Ridplanen är i mitten så hästarna går precis brevid.

The golden deck

Det är inte speciellt ofta som man ser palomino pleasure hingst med bra showrecord. Har själv lite svårt för palominos men den här var riktigt fin.
» 2001 Nebraska Silver Classic Owner/Exhibitor Western Pleasure Futurity Champion
» 4th, 2002 PHBA World Championship 3-Year-Old Western Pleasure
» top 10, 2007 PHBA World Championship Open Western Pleasure Maturity
» top 10, 2002 PHBA World Championship Amateur Western Pleasure Stakes
» 3rd, 2001 Nebraska Silver Classic Limited Open Futurity
» 3rd, 2001 Kansas QHA Amateur Western Pleasure Futurity

Här är han rider för första gången på nått år! =) Riktigt bra men det märks att han är den äldre generationen av pleasurehingst.

Billy Royal Showsaddle

Billy Royal® Santa Fe Classic
Billy Royal® Classic X Limited Edition
________________________________________________________________________________________________
Några av mina favoritsadlar, speciellt den sista. Lite mer annourlunda, har ju en nästintill likadan fast den är mörk. Här snackar vi snygga sadlar! =)

Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Det bästa med Tintin är först och främst hans utseende! Måste bara få säga det, han har ju ett utseeende som inte få har. Sedan är det han rörelser som är en av de bästa sakerna med han. Sen är han så himla snäll, han är världens gulligaste och vill alltid vara snäll=)

Det "sämsta" med han är nog att ibland kan han vara så sjukt töntig, han kan stå på stallgånen och vara livrädd för absolut ingenting. Men när det väl finns någonting att vara rädd som te.x blåsande plast eller om hundarna skrämmer han, då är han coolast i stan. Haha knäppa häst! Ibland är han väldigt lat också, plus att på sommaren drar han av sig sina skor hela tiden! :D 

Leeess!!

Tintin har dragit av sig en sko! Skit också.. måste ringa till hovslagaren så hon får komma och slänga på han en sko. Men det blir ju bra så får han några dagars vila! =) Idag red vi ute i solskenet och det var underbart, trände först westernriding och sen så tog vi och skrittade ut en sväng. Snacka om att vi njöt, det var sådär varmt att det brände i ansiktet. Myyysigt! =)
Efter så var det såpass varmt att jag tillomed svampade av han. Innan har det blåsit så mycket att det har varit för kallt, men idag så svampade jag av han och tog på han ett täcke. Det första den lille skiten gör är att tokrulla sig i leran i hagen. Men han såg så söt ut så jag kunde inte bli sur på han.. hihi!
Resten av min kväll går till skolan! =) Snart är jag klar.. det är ju underbart det. Livet leker just nu. 
H. Forsström träning!

Dag 1

Dag 1 - Presentera mig och min häst

Jag är Moa Nyman, 16 år från Sundsvall. Jag läser sista året på högstadiet och ska senare till hösten läsa på Thoréns Buisness School. Efter jag är klar med mina tre år där ska jag till USA för att söka till Findlay University, Ohio, USA.
Jag är en väldigt framåt tjej, ödmjuk och vill att alla ska känna sig välkommen. Jag har stora ambitioner i livet och jag vill och jag vet att jag ska lyckas inom ridningen.
Jag har ridit sedan jag var 3 år och det har varit western mestadels hela tiden. Jag har även ridit dressyr och har hoppat endel, men det är alltid western som legat närmast hjärtat.
Om Tintin då. Han heter egentligen Pure Prime Chocolate och är efter Ima Prime Time, vars far är Zips Chocolate Chip. Worldchampion multi!! Han är världens finaste kille som har underbart psyke och skulle aldrig göra en fluga förnär. Han har jättebra rörselser som ska utvecklas ännu mer och han har jättelätt för att lära sig nya saker.
Köpte han början av 2010 så jag har haft han mer än ett år nu. Allt har gått fantastiskt hitills.
Tillsammans ska vi på Europeiska mästerskapen 2012!!


List of things

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild från en ridtur
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

to day is gonna be the day

Idag är en såndär toppen dag, solen skiner, slutade tidigt  från skolan och ja.. allt är riktigt bra. Ska ta ut Tintin på en ridtur snart och  rida lite i solen. Det kommr bli toppenskönt för han.
Ska även göra en såndär lista tänkte jag för varje dag! =)

Movie Nummer 2


Gumz Farm

Världens mest överlägsna hingstar samlade på ett och samma ställe. Gumzfarm.
De har de absolut största hingstarna i hela världen, i mina ögon och enligt alla showrecords
Absolut Investment, A Scenis Impuls, Certain Potential, Huntin For Chocolate är bara några av de hästar som står där. Plus min absolut favorit som är kanske världens finaste kille.
Här är han. Min favoritgrabb. Underbar, snygg, ja han har allt.

Tips

Vad vill ni se i bloggen? Ge tips på sånt som ni skulle vilja läsa, något speciellt?

Pleasuretraining

En liten filmsnutt, ska klippa ihop mer nu!=) Men nu har ni lite att kika på.

Fiiilmer!

Håller på att klippa ihop alla filmerna som jag fick av Elin igår så snart kommer det komma upp en massa fina filmer som ni kan titta på!=) Sen tänkte jag lägga upp lite tips på lite nya showgrejjer jag har tittat på. 

Sunny day

Idag kommer det bli jättedålig uppdatering. Ska iväg snart och jobba lite. Ska fota på en gala, så det kommer inte mycket här inte. Sen sover jag över hos Olivia så har inte tillgång till alla bilder eller så. =)
Red Tintin idag, han gick toppen bra. Red han bara på stånget idag och han fattar det mer och mer. Känns jättebra inför tävlingssäsongen nu iallafall! :D Tipptopp..

Youth World Cup Double

Finns så jäkla mycke tips och roliga videosar att titta på. Vissa hästar så otroligt fina när man tittar på alla videosar som Americashorsetv.com lagt upp. Man ser ju Sveriges lag också som var år 2010. =)

Youth World Cup

Skickat och klart. Pratat med Catarina Snäll om vart träffar och sådant kommer att ligga, och nu har jag skickat in min ansökan. Tänk vilken otrolig möljlighet att få vara med om något såndant. Det ska bli roligt att se vad som händer, dom kommer ha första träffen på Bökeberg challenge i påsk, men tyvär kan inte jag åka.. :/ Så Catarina skulle maila information om vad som sägs. Åhhh vad roligt.

Då var det dax att söka till YWC 2012!

Alla ungdomar som är intresserade av att vara med och representera Sverige 2012 i Kreuth, Tyskland.


Heelg

Hääärligt med helg alla ni som säkert är lika skoltrötta som jag. Idag så hade vi nationella i engelska, gick bra och efter det så slutade vi. Skönt att vara hemma nu, ikväll ska jag och la familia bara mysa hemma med lite tacos och mys framför TVn.
Red igår endå för att det slutade spöregna och det tittade fram en liten sol. Han gick rätt så bra, var lite seg så jag tror han ska få ta det lugnt nu ett tag och bara låta han vila upp sig. Ska be mamma massera han så att han är mjuk och fin. Hans byten blir iallafall mycket bättre, han hoppar inte inte bytena nu längre utan flyter över i ett byte.. =)
En bild på stallet som ska målas på i sommar.

Hobbyhorse

Sitter med mamma och shoppar lite grejjer från Ebay. Ska beställa hem lite mönster så jag kan fixa lite najsiga tävlingströjjor. Sitter även och kollar på Hobbyhorse och ser en massa fina grejjer, allt från tröjor till nya härliga accesoarer. Ska nog ta och beställa hem lite olika "glitter-kit" så man kan designa sin egna tävlingtröja. Det är ju toppenbra! =)
Har en skiss hemma på hur jag vill ha min tävlingströja, ska bara få det att bli som jag vill. Den ska vara suuuperglittrig, vit och grön.  Kommer bli toppentoppen bra det.

Rain one a week

Nyhemkommen från skolan med jättemycket huvudvärk och världens dåligaste väder. Det är hur mycket regn som helst och inte alls roligt. Ska bara slänga i mig lite fil och bär sedan bär det av ut i stallet för att mocka åt lillgrabben så han inte behöver stå ute i regnet.
Våran Jack Russel, Meya. Världens gulligaste men ibland också
världens jobbigaste när hon får damputbrott och springer
Stockholmmaraton runt i huset!

Stångbett

Tänkte göra ett inlägg om westernstång betten. Har hört att vi "förstör" våra hästar genom att stoppa in dessa monsterbett i munnen på hästen och flertal ryttare säger sig ha sig skräckfall på detta. Ingen kommentar på detta, ett stångbett i fel händer på fel häst kan bli katastrofalt. Det är därför man inte ska rida på ett stångbett om man verkligen inte kan göra det, om man inte vet hur effekten av det blir eller hur det ens fungerar. 
Så hur fungerar ett stångbett då? Jo, stånget består av såkallade skänklar som går ner, olika längder på olika bett. Under hakan på hästen sitter det en curbstrap, en kedja med läder som man fäster i två olika sidor på bettet. Är så fruktansvärt less på människor som inte förstår innebörden av att rida på ett stång. Ingen vettig människa skulle stoppa in ett stark bett på en häst som inte är redo, ingen ryttare inom någon disiplin eller som kan rida med handen som man behöver för att vara snäll mot hästen. Man måster rida efter hästens villkor!! Tänker dra en pararell till dressyren. (Absolut inget agg mot dressyrryttare, dom står för sin sak och jag står för mig sak. Alla har egna åsikter och jag har min just nu!) En dressyrryttare på högnivå måste rida på kandar, lika så som vi westernryttare måste rida alla våra hästar över 6 år eller om man kommit upp på B-nivå på ett stångbett. Vi westernryttare rider mot ett mål att inte ha kontakt överhuvudtaget med bettet. Dressyrryttaren tävlar med konstant kontakt i munnen.
All ridning innebär att kontakt med hästarnas mun, men ridningen kommer inte genom hästen huvud. Ridningen kommer flöda genm hela kroppen. En westernryttare som kan sin sak rider med förstånd. Sedan har vi dem som slänger in ett stångbett i munnen på sin häst som inte alls är redo för det och skuttar runt utan som helst koll på vad man gör. Men man väljer själv om man vill vara öppensinnad för det här eller så är man inte villig att öppna sig för nya saker. Alla får tycka som de vill, det enda jag vill att folk ska få en positiv inblick i western, för när western är riktigt bra så är det så vackert att kolla på!
Så mitt tips, vill man utveckla sin ridning och börja rida sin häst på stång, ta kontakt med en tränare.
Har du mer frågor om just stångbett eller andra saker rörande westernriding, ta kontakt med någon som har lite hum om vad man gör. Maila mig eller maila någon du vet som kan förklara lite vad det går ut på!

Snowiie

Ska lägga in ett inlägg sedan om stångbett eftersom att det har kommit lite funderingar över det angående effekt och hur man hanterar ett sånt bett. Plus att jag har många kommentarer om detta som inte gör rättvisa för westernridningen.

Snart ska mamma och jag åka in mot Birsta City för att shoppa lite tänkte vi. Ska även in och lämna av några CV:n till lite bukiker, vi får väl se om det är någon som nappar på mig! =)

TinTin kommer att få vila idag för han har gått hårt ett par dagar nu här så ska pyssla om han i stallet tänkte jag. Måste ju försöka få bort mer björnpäls på han. Tror jag måste ta och tvätta och fläta om svansen också, den har ju blivit lerig nu när det har varit småslaksigt ute.


Här var han riktigt lurvig! =)

A lot of love

Dagen har varit hur bra som helst, Elin kom ut och vi tog och försökte hitta på nått att göra. Tillslut bestämde vi oss för att åka in till Sundsvall och kolla på hästaffärer. Vi åkte på Grafströms för att kolla runt lite och jag beställde hem två stycken showhattar. En svart och en vit som jag ska dit och testa när dom har fått hem dom =)
Sen åkte vi och käkade en asgod pizza på Marco Polo's. Sen bar det av hem för lite ridning. Vi tog in Tintin och så, sen bar det av ut med kamera och allt vi hade med oss. Det är så roligt att rida han  nu, han går från klarhet till klarhet. Fattningarna sitter mycket bättre och allt känns så bra. Det enda som är kvar att verkligen jobba på nu är att få han mer samlad i galoppen.
Sen kom Kattis och Maria ner med Sune, en paintvalack på 7 år som är världens härligaste kille. Mer personlig häst kan man nog inte hitta. Red han på planen, han vart jättesmutsig eftersom han är vit och tillslut vart han mer brun/buckskin. Han var jättefin, som vanligt! Man lär sig något nytt varje gång man rider han, sötsune! =)

Bilder

Haha han ser ut som en galen ponny!



Photoshot

Idag har vi fotat jättemycket jättefina bilder(och några som aldrig kommer få se dagsljus...) Lägger in ett smakprov så ni får se, sen kommer det mer bilder efter jag suttit en stund på motionscykeln.

lusselus

Sitter nu och inväntar Elin som alltid har tre tusen år på sig att komma... haha =) Vi ska försöka hitta på något roligt innan vi börjar fota och sådär. Tror vi ska åka iväg och ta en promenad eller något. Sen blir det till att fota för hela slanten. Eventuellt skulle Kattis och Maria komma ner och träna med mig så Elin får det jobbigt med att fota alla ekipage. Ska även tvinga upp henne på Tintin! =)
Snygg han är!

Boots

Ska ta och beställa hem ett par nya boots. Hittade en jättebra sida som jag fick tipsat av Maria. BootBarn kallas stället och man kan beställa hem till Sverige därifrån. Priserna är även toppenbra, $85 är ju ca 600 kr=) Toppenbra pris tycker jag, det är viktigt att det är riktigt läder tycker jag. Att det inte är syntetiskt läder, håller inte lika bra.
(Glöm inte att följa mig på Bloglovin, sök på nymanshowhorses eller klicka på knappen här nere till vänster!)

Cousins together

Ni skulle inte tro mig och ni fick höra vad jag gjorde nu!! =) Jag sitter på verandan och äter frukost i världens härligast solsken. Det riktigt biter i kinderna av hettan. Så jäklans skönt.. =) Idag kommer min kusin Elin ut och vi ska ha en heldag tillsammans. Det kommer bli riktigt bra, hon ska ta lite kort och sedan ska jag se om jag kan försöka få henne att filma lite när jag rider så ni får se hur det ser ut.
Ellin  och hennes coola 26-åriga Pony som fortfarande tävlar och håller igång.
Kanske jordens snällaste häst!

Favourits of mine

Tänkte lägga upp lite filmer på hästar som jag anser är gryyyymma showhästar. Både utseendemässigt och rörelsemässigt. =)
One Lazy Investment. En häst som rör sig som få kan.. titta och njut!

Det här är en häst som jag vet att jag kommer avla med i framtiden!

Green with Envy. Enda jag behöver skriva, helt makalös! =)

Bloglovin!

Nu blir det lättare att följa mig och Tintin i våran vardag genom att klicka på den stora knappen längst ner på menyraden. Alltså genom bloglovin så kan man hålla koll på alla sina favoritbloggar! =) Toppen, ta och gilla nu så ni inte glömmer bort oss.. =)
Tintin på Grevagården visad av sin förra ägare Nina Norin!

Dagen

Idag har vi tagit lite kort. Pappa tog kort på när jag red och sen så kunde han inte hålla sig utan han var tvungen att hoppa upp och rida lite. Han är så duktig min lilla pappa=)
Han var världens finaste idag, han gick som en klocka. Gjorde hur bra fattningar som helst och åhh.. han var helt enkelt bäst! :D

Plastic is fantastic

Men hurrni, vilket väääder! Blir ju alldeles till mig. =) Idag så tog jag och pappa en springtur på morgonen, skönt att hålla igång lite. Det är ju inte bara hästen som ska vara tränad. Har suttit och grejjat lite med bloggen, syns inte men det underlättar lite för mig när man ska blogga.
Gud vad jag längtar till tävlingsäsongen nu när snön börjar smälta och vädret blir varmare. Egentligen längtar jag mest till groomingen. Är nog lite speciell men jag tycker det är så fruktansvärt roligt att få grooma hästarna innan man ska iväg.
Jag och lusen på Midsummer Western Games -10 =) Vi kom hem med bara blågula! (a)

Today is gonna be the day

Snart åker jag! =) Det ska bli så roligt, jag och min kära vän Elin ska åka ner till Uppsala för att titta på Keith Long clinicen hos Gilo quarters. Det ska bli så fruktansvärt roligt att få se en sådan stor profil inom westernridningen! Den 14-15 maj är clinicen och det ska bli så spännande.
Keith har ett otroligt "showrecord" Här på Casanovas quarters hingst Dont Dress Me under European Championship 2005

Its all I got.


Haha, första bilden på oss tillsammans! Är nere hos Regina i Vattlång när vi var och hämtade han. Jag kunde inte ha haft mössan längre ner på ansiktet. =) Det var ju faktiskt soligt ute.. hihi! Det är ju nästan ett år sedan vi hämtade hem världens finaste prins, den 25 februari hämtade vi han! Eller om det var mars... hmm. Får kolla upp det där! =)

Tintin

Idag har det inte hänt speciellt mycket, red Tintin på planen. Det är inte alls roligt att rida nu för det är så himla geggigt överallt. Tintin som har en vit svans  tycker inte alls om att det är geggigt, inte jag heller som måste tvätta han tusen gånger varje vecka.
Har städat undan lite i hagen idag också, mockat ur lite smuts som blir nu när all snö försvinner. Då kommer ju smutsen upp ut ur marken =)
TinTin och Hubertus Jagfeld sommaren -10. Vi var nere hos Regina och
tränade för han och han red då Tintin. Världens bästa Hubbe =)

things of mine

Tänkte lägga upp lite bilder på min utrustning! =)
Billy Royal Showsaddle, använder jag på tävling men nu har jag användt den hemma pga att min träningssadel är bortlånad. Världens härligast sadel, värd varje krona! =)
Tre av mina träningsträns.  Det första är ett vanligt tränsbett fast med en liten speciell grejj i mitten. Fungerar på de flesta hästar som provat faktiskt. Litet,lätt och snällt! =) Det andra är ett correction bit som jag använder hemma när jag tränar in på stång. Rätt snällt och fungerar jättebra! Tredje är mitt hunterträns med likadant bett som det första!
Suddigbild med det första är ett D-ringat tränings/tävlingsbett, helt okej lite.Lite stumt men fungerar rätt så bra. Det andra är mitt tävlingsstång som jag bara använder på tävling! =)

Today

Lägger upp lite bilder från idag så ni får se lite =)
Lilldunsen..=)
Haha, han är så ful när han räcker ut tungan och ska slicka på mig.. =)
Världens coolaste shettis, Ylli! Häftigast man iallafall! ;)

Hääärlig dag! =)

Idag skiner solen och vädret är jättebehaligt! =) Så idag blir det att rida och grejja lite, kameran får följa med ut också. Får se om det blir några bra bilder som man kan lägga ut. Igår var det lugn kväll, var på bio med mina flickor.
Lägger ut en bild på min aboslut bästaste, mest underbara ponny jag har någonsin haft i hela mitt liv. Aldrig älskat en häst med än henne. Hon var alldeles speciell, men nu är hon såld till Umeå. Vi två gick verkligen från zero till hero. Köpte henne från ridskolan för jag ville ha en lugn snäll häst eftersom att jag hade varit med om en olycka så jag hade blivit rädd. Så vi skulle ha en snäll ponny. Det var kärlek från första ögonkastet.
Vi fick hem henne och det första hon gjorde var att seriebocka över hela ridplanen, det hjälpte inte alls. Så det tog nog 1 år innan jag ens vågade rida riktigt. Det var inte det lättaste att omskola henne kan jag berätta. Hon stegrade så fort så bad henne om något, hon kastade sig åt olika håll, sparkade för skänklar och var rikigt tuff.
Men efter mycket slit och hårt jobb så fick jag den största gåvan någonsin. Jag vann hennes hjärta och vi var osärbara. Vi verkligen avgudade varandra och vi var ETT. Vi tog vinster i alla klasser, från pleasure till reining. Hon gjorde allt, vi gjorde allt för varandra. Vi tävlade SM med silvermedalj och hon var verkligen underbar.
Dagen hon åkte var den värsta i hela mitt liv, jag har aldrig grinat så länge eller så mycket som jag gjorde då. När jag stod i transporten och skulle säga hejdå så la hon sitt huvud på min axel och frustade. Som om att hon ska att det var okej. Usch vad jag saknar henne <3
Hon kunde verkligen allt!

<3


I allready got my story told

Dålig uppdatering nu känner jag! =) Men ska bättra mig, jag lovar. Han fick vila idag men jag red han igår på planen. Tränade att han ska snabba fattare och ha lättare byten så han inte "hoppar" i bytena. Gick jättebra, man måste vara tuff på han för han blir så himla lat. Så man måste säga åt han och få han intresserad av det man gör. =) 
Äntligen är det helg också, ikväll blir det bio med vännerna och sen resten av helgen kommer att gå till Tintin. Även ledig måndag och tisdag så det är skönt så då ska det tränas. Funderar på att åka in till ridhuset och träna lite westernriding mönster. Vi har ju en träningstävling snart så vi måste börja träna lite, hann bara tävla 2 tävlingar förra året pga att han lyckades dra av sig en sko inför varje annan tävling och så är han hovöm så då ville jag inte tävla han. Men iår ska bannemig dom där skorna sitta kvar! =)  Ska köpa som "skor" åt han, ett par utomhusboots som håller lite bättre. Ska försöka hitta en bild på dom så ni får se.
Jag och Maria

RSS 2.0