Tips

Tips till er som har hästar som har vita svansar, inför tävling!

När ni har tvättat era svansar så torkar man dom ju som vanligt. Sen innan man ska in på tävlingsbanan så kan man ha en flaska blandat med lite pälsglans och lite glitterspray i silver. Då kommer svansen verkligen se ut som om att den blänker, ett litet tips bara!




En dag kvar nu!!

Nu är nästan allt packat och klart, enda som känns skit är att jag kommer inte hinna få mina showchaps så jag får åka ner och tävla utan dom... suck!! Men jaja, det är inte chapsen som avgör om jag rider bra eller inte, var in idag till Birsta för att köpa det sista som behövdes. Jag köpte tränsväska, putsduk, nya tävlingshandskar och en tränshängare.

Nu ska jag ut och duscha Tintin så han blir ner och fin, den så lir det in och packa mina sista saker och sedan sova så vi orkar med den långa resan imorgon. 



Testar göra ett mobilblogginlägg! Slänger ...

img_2652 (MMS)

Testar göra ett mobilblogginlägg! Slänger in en bild på min vackra =)


1:a på rankinglistan

WOW! -Jag ligger etta på rakingen för Western Riding i NSBA, jätteroligt. Hoppas det kan hålla i sig bara :D 

Idag har jag hållit på att packa hela dagen, fick hjälp av pappa att fixa silvret på sadeln. Han hade något supermedel så nu ser den faktiskt ut som ny igen, ska smörja upp den senare ikväll men först ska jag ha mat! Mamma kommer snart hem med thaimat, kommer bli hur gott som helst. Hinner/orkar inte rida ikväll utan jag ska spendera kvällen med min familj. Men imorgon så ska jag ta och rida han lite lätt bara och sedan ska det groomas. Tvätta,tvätta, klippa,fixa och dona, han ska skina!! 


halter på greva

Blandade bilder

Jag har bloggtorka nu, känns så tråkigt att bara skriva om vad jag gör på dagarna. Tänkte att jag slänger upp lite bilder från när vi var på Gardenshow på Greva i Juni. 





Imorgon blir det eventuellt att åka ner och titta på Vattlångstävlingarna med mami, vi får se vad jag gör. Skulle vara roligt att se lite ryttare. Men nu blir det titta på lite film och sedan så ska jag ta och sova om jag ska åka bort imorgon.

I fell in love with summer

Idag red jag på plan, tränade trail för banan låg framme och orkade inte rida ut. Han var ovanligt nog pigg och var fokuserad på lite allt möjligt, tittade i skogen, kollade på ängen, ropade efter lill ponnyn.. haha! Men tillslut så började han att fokusera och då gick det bättre. 

Har precis duschat lite och ska sova nu, sista dagen på jobbet imorgon.. halelulljaaaaa! 


Jag och Nilzon

sommarlov igen

Nu börjar det äntligen kännas som sommar igen, känns om att jga ska ha skolavslutning igen. Slutar jobbet helt imorgon.. äääntligen. Sen åker vi ner på måndag till Nationals och sen när jag kommer hem ska jag njuta utav det sista som är kvar av sommaren och bara vara med vänner, bada, sena sommarkvällar, träna på min vackra prins och vara med min fina familj, hoppas jag hinner umgås lite med mina x-tra mammor också! 

Nu ska jag ta oc städa lite nere tills mamma och pappa kommer hem. Sen ska jag ut och rida lite, se vad som jag ska träna på! =) 



Nära nu!

Nu börjar alla bitarna att falla på plats, Elin har bokat biljett till Skövde. Jag har gått genom alla mönster, vi har fixat boende och box, såg att Åsa Kümmerling hade skrivit att alla boxarna var slut och att folk stod på väntelista! =o Tur man bokade jättetidigt då, så det är skönt att man vet att man får bo och ha box! =) 

Börjar bli lite nervös nu faktiskt, tänk att jag ska ut och rida "med dom stora"! Känner mig väldigt ärad att få vara där nere och som han har gått nu den senaste tiden så tror jag inte att vi gör bort oss iallafall.. haha! Red han på ängen idag, jobbade mycket med lyhördhet och raka spår, sedan satte jag mig och tränade byten i var fjärde. Vad stolt man blir när han satte varenda en, utan att göra dubbelskutt innan, min kille det! 

Det känns så skönt att ha Elin och pappa som mentalt stöd, för jag kommer nog vara dyngnervös! 




AQHA Trail Youth

Här är mönstret till AQHA Youth Championship trailen, det ser riktigt rolig ut! Längtar till tuuuuusen, tränade på lite övningar som är i mönstret, han var väldigt duktig. Vart lite springig efter momenten men då tog jag ner honom och gjorde om bara. Så till slut så var han låg i formen och hade bra takt i galoppen. 



trail, trail, trail!

Sitter och skriver ut alla mönsterna nu till tävlingen som är, åhh jag blir alldeles till mig när jag tittar på trailmönstrerna, gud vad roligt dom verkar. Jag ska rida youthtrail och NSBA-nonpro Trail. Båda ser lika roliga ut.

Tänkte ta mig ut och träna lite trail och sedan rida genom horsemanship mönstret så att jag kan finslipa på de delar som inte riktigt är där dom ska. Känns jättespännande inför quarter- SM =) Suttit med pappa och planerat det sista nu, det känns spännande att få åka ner och titta på alla duktiga ryttare.


Mysigtur i solen

Idag vart det en skrittur ute på någon timme, vi bara lunkade runt över alla ängarna och njöt av sommarvärmen. Det stället jag är som lyckligast på, det är när jag får sitta på min prins och bara njuta. Snart är det Nationals också, vilka ska dit? 

Det blir pappa,jag och Elin som åker ner på SM, kommer bli toppenmysigt. Stannar till hos H påvägen ner också, måndag till onsdag. Sedan åker vi ner till Axvalla, jag tävlar inte förrän på lördag ifs men skönt att vara där och titta lite och se hur allt går till. Det kommer nog bli en skitbra tävling, såg att det var 126 st hästar som var anmäld än så länge och då hade dom ju förlängt anmälningsdatumet.



Ridecamp del 2

Min vackraste som var SÅÅÅ duktig i trail.

Fina Maria och Woody

Showmanship träning

Snygga Katarina och Sune

Pleasureträning

En jättebra 4-kantsövning som jag ska visa någon dag.

Voltträning, svängde precis rätt genom volten.

Fina Elin och Eld

Jag, Tintin och Chris!

En jättefin bild på Jenny och Kid.


Alla bilder är fotade av Elin Stjernstedt!

Ridecamp 2011

Fredag så åkte jag och Elin med Maria och Kattis för att hämta tränarna som kom med tåget. Sedan efter det så skulle vi rida. Då red vi alla 16 tillsammans och efter det så delade de in dom oss i grupper på 8 stycken. Jag hamnade med Elin, Kattis, Maria, Jenny och några fler! Vi gjorde då en jättebra övningar för att få hästarna broke! Det funkade verkligen jättebra på Tintin, det gjorde han jättebra. Vi gjorde även en massa övningar med förflyttningar. 

Sedan så gjorde vi lite flyttövningar utomhus, vi red på en volt. Så fort dom lutade sig inåt så flyttade man ut dom och lutade dom utåt så gjorde man en 90 graders sväng genom volten. GUD VAD BRA HAN GICK! Den här övningen gjorde så att han äntligen kom ner med sitt huvud och gick som en riiiiiktigt pleasurehäst. J*vlar vad bra han var. 

Sedan har han gjort en massa olika övningar som är för westernriding, horsemanship och en massa andra roliga saker. 

Och hela dagen idag så gjorde vi trail, vi fick jättemycket beröm för att han var så lugn och duktig. Han gick som en klocka och Rebecca(En av tränarna) gav mig supertips hur jag ska styra mer med sisten i olika moment. 

Summa av sumarum, gud vilka bra dagar jag har varit med om. Tränarna hade varit helt underbara, sjuuuukt duktiga och snälla. Människorna som var med var jäättetrevliga och jag har ju mina bästa mammor med mig och min fina kusin Elin.


Trailhinderna

En del av tränarna- Chris, Jen och Becca.

Kattis och Maria påväg till stora banan för galoppombytesträning.

Min vackra prins!

Inomhus arenan

Chris rider på Sune-Moped! =D

Kommer lägga in fler bilder när jag får alla bilderna från Elin.

I've done it

Nu har jag äntligen vågat gjort det. Vet inte vad jag tycker riktigt än, men jag trivs med det!
Före

Efter



Så vad tycker ni då? Är det godkänt? Jag tycker det vart bra faktiskt, skönt att inte behöva banda manen. Men kommer nog spara ut manen till nästa år igen! =)

I've done it

Nu har jag äntligen vågat gjort det. Vet inte vad jag tycker riktigt än, men jag trivs med det!
Före

Efter



Så vad tycker ni då? Är det godkänt? Jag tycker det vart bra faktiskt, skönt att inte behöva banda manen. Men kommer nog spara ut manen till nästa år igen! =)

Ridecamp

Nu är vi här på ridecamp och man märker verkligen hur man utvecklas på så få dagar. Trots att vi rider långa dagar så märker man att hästarna tycker det är roligt. Det har hänt så mycket positivt med Tintin dessa dagar, han går så fantastiskt. Han har slappnat av riktigt bra och börjar verkligen gå som han ska göra, vi har fått med oss så många bra övningar hem! 

Slänger upp lite bilder så ni får se vad som händer och hur det ser ut! =) 


La finale

Nu håller jag på att kocka ihop mat till mig och pappa och sedan börjar vi åka med hästar över hela byn. Lillshettisen ska ut till ett par kompisar till oss för att hon inte kan vara ensam. Sen åker vi in till Färsta med prinsen och så ska jag och Elin rida tillsammans där. Sen sover vi kvar där och grejjer. Synd jag bara kan vara med två av fyra dagar.. men ska försöka hinna komma på eftermiddagarna. 



Elin, du är bäst... no matter what.




Kärlek på hög nivå!

Min dag har bestått av att packa,packa,tvätta,packa och smörja alla saker. Allt måste ju se tipptopp ut imorgon när jag åker, ska ju se snygg ut. Längtar som ett barn till julafton, vill ju åka och träna nu. Jag har så mycket som jag vill träna på, jag vill utvecklas, jag vill träna, jag vill bli bäst. Det här är min tid och jag är kvar för att stanna.

Red min vackra idag också. Måste bara få säga det här, ord kan inte förklara hur mycket jag älskar min vackra prins. Han är ju så otroligt vacker, jag kan stå flera timmar och bara titta på han. Han var så duktig idag, red på stånget och lekte lite på bommar och sådant. Så otroligt duktig!


Det finns ingen som kan få mig så lycklig som du, du är helt otrolig. Själsfrände!

3 dagar kvar...

TYPISKT! Idag när jag skulle rida så hade han dragit av sig en framsko, toppen. Men mamma ska åka in med Tintin till hovslagaren imorgon så han få på sig nya skor. Sedan på måndag åker jag in till Färsta och sover över där tills på tisdag för då börjar ju Ride Camp. Åhhhh, så galet roligt! Träna för amerikanska tränare, vara med underbara människor, se otroligt fina hästar och ha sjuuuukt roligt. 



Dagens träning

Idag har jag och Tintin tränt lite på trailen, gud vad duktig han var! Jag fokuserade inte på hans form eller så, bara han höll en jämn takt i alla gångarter och fokuserade på mig. Vi tränade rätt mycket galoppbommar och snurra i boxen.. han var så duktig. Det är så roligt att träna trail med han för han är så fräsh. Han är bara riktigt tränad trail kanske 5-6 månader och han gör framsteg för varje gång jag tränar det! 



Min fina gos efter ridpasset idag.

En del av trailbanan, riktigt bra faktiskt!

iphone

I brist på annat att skriva om så lägger jag upp lite bilder från den nya mobilen. 


så det ska vara

Hemma från ännu en dag på jobbet, hääärligt! Satt hela kvällen igår och grejjsade med iphonen och tog mig en sväng med båten.

Ikväll ska vi iväg på grillfest med en massa kompisar så kommer inte uppdatera, så det får ni ta! :D

UPPSALA- snart kommer jag igen!

im a singing in the rain

Det har verkligen öst ner regn här idag, shittas marittas säger jag bara. Inne i Sundsvall hade det tydligen blivit översvämning inne i själva city och det hade haglat och grejjer! Idag får jag se om jag hinner rida, det har regnat så mycket på ridplan och han avskyr när det skvätter på han, själv tycker jag det är mysigt att rida lite regn och rusk!

SEN HAR MIN IPHONE KOMMIT! Åhhh, så galet peppad. Vi ska ut och hämta den sedan när mammsan kommer hem. Så kommer det bli lite mer vardagsbilder när jag inte orkar ha med mig den stora kameran, toppen va? :) 


hoppas det blir lite mer värme snart så man kan sitta ute och äta jorbgubbar.


Min helg

Sämst uppdatering under helgen, har ju hänt så mycket roligt att jag inte har hunnit. I fredags fyllde ju min kära fader 50 år så var det partajj här hemma, som slutade med att jag vart nerdragen av min morbror och pappa i poolen. Hade hunden i famnen också så hon åkte med hon också. Min mobil åkte också ner i poolen.. R.I.P! Men till min tröst beställde vi en iphone 4a. Kommer bli grymt! 

Sedan i lördags så var det Sundsvalls Gatufest, då var jag där med lite fina vänner och lyssnade på grymma personer bla Veronica Maggio, Daniel Adams-Ray, Kapten Röd, HCSS. Riktigt naaaajs, sen igår tog jag det bara lugnt, skulle egentligen ridit med Kattis men då började det åska så vi ska ta det idag istället.. =) 

Blir dåligt med blider tills mobilen kommer!

Mysig dag

Fick tillsägelse av Kattis att jag skulle uppdatera bloggen, så här är jag. Idag så red jag och Kattis nere på ridplanen här, Kattis och Sune var såååååå duktig. Sune var helt fantastiskt fin, Woody vart tillslut också bra, han tyckte nog det var lite jobbigt med sol och flugor så jag fick jobba på lite men tillslut vart han såpass att jag nöjde mig med ridpasset. Det är så mysigt att rida med Kattis, sitta och småprata lite och rida på fina hästar.

Imorgon fyller farsgubben år och då så ska vi ha lite middag här hemma och fira han. Så då blir massa mat och bad här hemma.. myys!! :)


vackrast väder

Jag rida dressyr?

Ännu en otroligt rolig dag på jobbet, not. Haha, direkt efter att jag kom hem så kastade jga i mig mat och gick sedan ut och red lilla lusen, Kattis kom och tittade när jag red och vi grejjade runt lite. Sedan åkte vi till betet där hästarna stod och insåg att vi var en timme förtidig så vi åkte till macken och köpte mjukglass för att fördröja tiden. 

Sen kom vi till stallet och gjorde iordning hästarna, sedan bar det av till ridplanen dom har en bra bit bort från stallet, nu snackar vi om att gå över stock och sten för att komma dit.. haha! Men när vi väl kom fram dit så gick hästarna superbra, jag fick även chansen att pröva Annas fina storhäst Bobbo. Vilken skillnad från alla paintar och quartrar man rider runt på. Jättefin häst var det, slänger ut en film imorgon på det så ni får se mig rida lite dressyr också.. hihi!



äntligen hemma

Nu är jag hemma efter att ha "jobbat" jättehårt, haha. Jag jobbar som guide i kyrkan i 4 veckor och jag kan ju berätta att det kommer ju inte en kotte. Man bara sitter där och väntar på att tiden ska gå, så imorgon kommer jag ta med mig en bok eller något så jag har nått att sysselsätta mig med.

Blir vila för prinsen idag, jag ska in och äta middag och glo på film med ms. Otterström hela kvällen, plus att han har gått hårt ett tag nu så han förtjänar lite vila. Åhh igår gjorde jag en sak på han som man aldrig trodde han skulle kunna göra, det kommer komma fram vad det är för något i slutet på augusti, en BIG suprise!


Saknar Uppsala nått så frukansvärt, måste åka ner dit snart igen eller vad säger du Elin? ;)

Första dagen

Nu är det dags för första dagen på jobbet, spännande! Vi får se hur det går idag då, det ska nog gå bra. Glömde lägga ut bilder på den fantastiska skogsvägen som vi red på, jättemysig och lång väg.. 



Synd jag inte hann ta bild på vägen innan vi började komma in mer i skogen, det var så fint när solen lyste på den och det var alldeles vackert! =)



Back on Track

Vilken lycka jag kände när jag såg den här skönheten vänta på mig i stallet!
Kanske världens bästa uppfinning någonsing, både jag och hästarna älskar Back on Track. 



mys i skogen

Idag har jag varit med Kattis nästintill hela dagen.. det har varit supermysigt. Vi hade en jättehärlig uteritt med alla grabbarna, red på en jättefin ridväg uppe vid deras bete. Woody skötte sig exemplariskt, däremot dom andra kokosbollarna vi hade med oss såg spöken & andra farligheter överallt.. haha! 

Sen åkte vi och köpte glass och så åkte vi hem till oss och åt glass med jordgubbar, mums. Kattis tog även med sig sin hund Arax ut så han och Nilz fick leka lite, gammelnizze orkade dock inte leka lika länge som bebis-Arax gjorde!


Morsning

Snart kommer Cattis och hämtar mig så ska vi åka och rida Woody och Sune. Maria är borta på semester i två veckor och då bad hon mig rida Woody under tiden, roligt! :) Så har precis ätit frukost och ska bara ta och byta om sedan borde hon nog vara här, lite synd på vädret bara. Förut var det jättefin sol men nu är det moln..

Igår red jag ju Tintin men det gick inte att rida länge alls, det var så galet med flugor överallt. Plus att jag och lusen vart attackerad av en flock getingar, dom hade byggt ett litet fint bo under min stol som jag har på ridplan, så när jag skulle hoppa upp så flyttade jag på stolen och då attackerade dom oss. Dom satt över hela mina ben! =o Tintin fick spunk och började hopp runt och bocka och grejjer.. stackarn!


Fina Woody- så vacker!

Trailhorse

Gud vad han var mysig att  rida idag, lite dålig samling i galoppen och så men med tanke på att han har vilat i tre dagar så var han riktigt bra. Gjorde även lite trailövningar, han är så duktig med tanke på att han nästan aldrig har tränat trail. Jag satsar verkligen på Nationals nu, plus att jag har en massa roliga träningar framför mig nu också.. ååhh längtar! =) 

Lillbubben idag efter att jag hade ridit.

update

Kanske borde uppdatera lite här, börjar bli lite dammigt. Kom iallafall hem igår från Trollhättan, vi var väl hemma runt halv 2 någongång. Kollade facebook och lite annat innan jag somnade så klockan var väl kanske kvar över 2 när jag somnade. Mina tre dagar nere i Trollhättan/Vänersborg har varit helt otroliga. Det började med att vi kom ner till Pernilla och Martin, min faster och hennes man. Där åt vi jättegod middag och bara myste hela kvällen, sedan drog vi oss mot sängs. Vaknade dagen efter och åkte mot Trollhättan till Roger och Catharina Snäll, tog ett tag innan vi hittade dit.. haha! 

Sedan så har helgen rullat på, vi har haft det toppenmysigt där nere. Jag har träffat jättetrevliga människor och fått ridit fina hästar, men umgänget var verkligen på topp! Fick jättebra tips av Roger och Cattis gällande sisten och min showmanship, riktigt bra tips. 
Min fina packning! :)


RSS 2.0