Frågestund- svar.

Här kommer svar på alla frågorna! :)

Hur länge har du ridit?
Svar: Jag har ridit sedan jag var två år.
När fick du din första häst?
Svar: Fick min första shettis, Millan när jag var 3 år =)
Vilken gren tycker du allra mest
Svar: Helt klart western, inom western är det nog trail, westernriding och pleasure! :)
Vad tycker du om dressyr/hoppning? 
Svar: Har tävlat båda två men tycker mer om dressyren av de två eftersom att de mest efterliknar western.
Om du var tvungen att välja mellan galopp eller trav vad skulle du ta då?
Svar: Galopp, utan tvekan!
Bor du på en hästgård eller hyr du in din häst..?
Svar: Jag och min familj bor på en rätt så stor hästgård!
Skulle du vilja ha en paint? 
Svar: Jag skulle inte tveka att ha en paint. 
Vad tycker du om Paint hästar? 
Svar: Tycker dom är väldigt fina, speciellt i utseende, dom som jag har ridit och träffat har också varit väldigt bra i psyket.
Läser du min blogg?
Svar: Ja det gör jag Olivia! :)
Vad tycker du om lösdrift?
Svar: Så länge det finns bra hagar, vindskydd och uppsikt så är jag för lösdrift. Kanske inte till tävlingshästarna under säsong men annars tumme upp! :)
Var har du köpt din underbara slinky? :)
Svar: Jag beställde hem min slinky frå Hobbyhorseinc.com.

<3

Ren kärlek.

Hunter under Saddle- Tintin

Älskar att han har fått stubbman för att den har blivit så tjock!

Tjuvtitt!

Bjuder på en tjuvtitt av dagens ridning. Det kommer komma en massa mer bilder och filmer sedan men måste fixa lite grejjor först. Idag så red jag Tintin, sen var det bara till att börja packa. Det känns som att jag har med mig det viktigaste, sen så har jag bara prickat av några saker på listan. Imorgon åker mamma och jag in till stan för att köpa ett par tävlingsjeans till mig och så måste jag stanna på Hööks på vägen hem för att köpa lite småsaker. Ne nu måste jag plugga lite tills imorgon, sen åker vi till Greva TJOHO!!

Han var så jäkla härlig idag trots stora ryttarmissar då jag är så van att rida i min western-
sadel hela dagarna. Tar även stöd i handen för mycket och blir lätt vinglig i sadeln men det
ska tränas bort nu så vi ser snygga ut tills Nationals i augusti! =)

John blund

Ligger i min mysiga säng och ska snart sova. Tänkte bara skriva om idag lite, red Tintin förut. Som vanligt var han helt wünderbar min lilla gris. Tränade mest övergångar och lite neckrein så han ska bli lyhörd på mig. Sen fixade jag stallet och tvättade av min sadel så imorgon blir det till att smörja upp den. Snygg ska den bli! Efter det kom mamma hem från fjällen, sen åt vi gomiddag. Tack mamma! <3

Imorgon kommer Elin ut också, hon ska fota och filma oss, tänkte eventuellt ta och rida lite hunter. Vad tror ni om det? Sen har jag 1000 saker att göra innan onsdag.
  • Packa iordning Tintin's alla saker
  • Banda och bada honom så han är klar när han kommer ner på fredag
  • Fixa ett par svarta tävlingsjeans
  • Göra klar alla saker han ska ha på sig när han åker ned till Greva så mamma bara kan ta på han det
  • Packa mina egna saker
Känns som om att tiden inte räcker till men det löser sig nog, jag hinner nog med allt endå.

KLAR!!! :D

NU ÄR JAG KLAR!!! :D Skrivit klart den där f*rbannade uppsatsen som har legat och väntat så fint på mig. DEN ÄR KLAR. Jag är så lättad, nu ska jag bara skriva två stycken skitläxor sen är allt med skolan klart. Ni förstår inte lyckan och på onsdag åker vi till Greva. Snacka om gräddet på mosen, helt otroligt. Hästen gick som en klocka igår när jag och Maria red. Båda vi två red runt med stora leenden för våra pojkar var så fantastiskt fina att rida. Åh jag är så lycklig just ju, finner inga ord. 

Nu ska jag äta lunch, sedan ut och mocka häääästbajs. Hejdå mina fina vänner! :)

Tack till alla!

Jag känner mig så otroligt tacksam för allt. Jag har de mest underbara föräldrar som stöttar mig till 150%, det är dom som har fått mig att vilja lyckas och dom har givit mig chansen att göra det. I alla min satsningar har jag alltid haft dom med mig, dom är mina hjältar!

Sedan måste jag bekänna min tacksamhet till två personer som också har otroligt stor betydelse i mitt liv, mina två extra mammor Katarina och Maria. Det är en lång historia hur vi är mammor och dotter men dom är några som jag vet att jag alltid kan lita på. Det är få personer som kan få mig på ett sånt bra humor som dom två, ni är verkligen guld värd. 

Jag är så otroligt glad för allt jag har fått här i livet. Och till alla er som kanske tycker att jag har fått allt servera på silverfat, så har det inte alls varit. Blod,svett och tårar ligger bakom min framgång. Men med min älskade familj och underbara vänner så vet jag att det har varit värt varenda minut, för jag gör det jag älskar.
Detta skrivs även till alla vänner genom alla mina år, både häst och vanliga. Tack för erat enorma stöd, ni är fantastiska. 

Tack till er, min kärlek är obeskrivbar!






Träning

Vilken härlig spring/jogg/powerwalk tur det var. Var ett tag sedan jag kom hem, så nu sitter jag och ska fortsätta skriva på min uppsats. Den är snart klar, det känns skönt att ha det klart. Sedan har jag bara två stycken teknikläxor som ska in sedan är skolan klar. Sedan är det sommarlov och en massa tävlingar och träningar. 

Maria ringde förut och så bestämde vi att vi skulle träna tillsammans ikväll. Det är hårdträning nu fram tills på onsdag då vi åker till Skövde.

GUTEN MORGEN!

Idag känns som en såndär jättehärlig dag, jag har precis ätit lite och jag tänkte ta mig en powerwalk. Efter det blir det till att skriva klart min uppsats och sedan sy lite klänning tänkte jag. Såklart ska jag ta och rida min fantastiska häst också, han som är så himla duktig! Fått in rätt många frågor nu på frågestunden, in med mer frågor nu så blir det en tävling här på bloggen. 

Nej det här går inte, drar på mig dojjorna och tar en tur!


Följ mig med bloglovin

GLÖM INTE ATT FÖLJA MIG PÅ BLOGLOVIN!

klicka på ikonen!

Grevagården

Tänkte för er som inte riktigt vet hur Grevagården så lägger jag upp lite bilder!

Jag tycker att Grevagården är en jättebra anläggning, enda nackdelen är att det ligger en bra bit bort. Men bättre än att åka enda till Bökeberg!

FRÅGESTUND

Nu är det dags för en frågestund tänkte jag, ni får fråga vad ni vill! Om det blir 25 frågor innan söndag tänkte jag ha en tävling där jag ska lotta ut lite saker!

Regn regn regn!

Regnet bara öser ner, inte alls roligt. Det blir ingen ridning idag då det är alldeles för kallt och blött. Har nyss sagt hejdå till mamma som åkte till fjällen idag, hon skulle upp och måla lite. Hon är så duktig! Hoppas på bättre väder i helgen nu då för jag ska måla hemma på ridplan hade jag tänkt men om det nu ska regna såhär vill man ju inte stå ute! 

Nu ligger jag och kissekatten i soffan och tittar på lite TV, snart ska jag ta med mig Nilz ut och mocka lite bajs så hästarna får komma in i värmen dom också! :)
Ligger och kramar mina strumpor, mysigt??

Klar!

Gud vilken dag det har varit idag. Började ju med skola, sedan tog jag bussen in till Birsta för att köpa en bal klänning, jag hittade en jättefin som jag ska ha på balen + att jag hittade en asgullig avslutningsklänning också. et här kommer bli fint tror jag. 

Sedan kom jag hem och käkade lite mat och efter det var det bara ut och träna. Kattis och Maria kom och tränade tillsammans med mig. Tintin var så himla duktig, tränade trail, pleasure och westernriding. Allt flöt på bra för att vara "otränad" nu. Men det känns bra inför Greva, längtar!! :)
Min underbara,fina,fantastiska häst <3

Prov,träna,fjällen

Ändrade planer med Greva. Jag kommer åka ner på onsdag istället med Maria och Kattis för att åka på informationsclinicen som är på torsdag. För mamma och Anneli jobbar på onsdag och torsdag så dom åker ner på fredag morgon tillsammans med Tinituss. Så det blir ju toppenbra det, sedan åker vi hem på söndag kväll.

Det är inte långt kvar nu, sista träningsdelarna nu som ska falla på plats bara. Sedan far vi!! =) Åker till fjällen eventuellt med mamma på fredag också. Men jag får se hur jag gör om jag stannar hemma och tränar istället men jag vill ju verkligen till fjällen med mamma också... hmm vi får se hur det blir.

 Nu ska jag på prov, måste kila! =)

på skolan

Jag får börja med ett stort förlåt. Det är alldeles för mycket i skolan nu, känns som om man knappt hinner med hästarna men snart är det här slut. Jag har precis avslutat min fina biologiinlämning. Det känns skönt, nu är det 2 prov kvar, en inlämning och 2 läxor kvar. Nu ska allt tamefan bli klart. Sen känns det som om att veckorna är för korta. Idag är min enda lediga pluggdag, imorgon ska jag på stan och köpa klänning, sedan hem och träna sedan skriva inlämning, på fredag åker jag till fjällen för att vi ska måla om stugan.. Sen är jag klar med allt, känns lite stressigt inför Greva bara men han är så bra grundriden så han kan ju det han ska göra endå! :)
mina fina vänner!

HELT SLUT

OKEJ. Jag är offeciellt helt död, det var så gaaaalet jobbigt. Trodde jag skulle andas ut lungorna, har aldrig flåsat så mycket i hela mitt liv. Men det var värt det, jag är stolt över mig själv att jag gjorde det. Det blir inga bilder ikväll, jag ska däcka i soffan nu och glo på lite TV. Orkar inte plugga heller men det känns som om att jag kommer klara båda proven endå. 

Nu ska jag äta mina vindruvor och njuta av livet =)

Nilz var också med, han vart jättetrött. Lilleman!

peronlig träning

Nu ska jag röra lite på fläsket, ska till Skönviks slalombacke och träna där. Upp och ner, upp och ner. Jajamensan! :) Sen när jag kommer hem blir det stall och plugg, ska ta lite kort också tänkte jag. See u later alligator! 
här ska jag springa upp och ner, pepp!

härligt

I brist på annat att skriva om lägger jag in lite bilder från idag, haha första bilden på Meya ak.a sorkjägaren! 
Gud vad trött jag är nu, har grejjat hela dagen och imorgon är det skola. Borde egentligen gå och sova men ligger och tittar på Miss secret agent istället. Ska snart gå och sussa i sängen. 



FEI

Man kan inte annat än att få rysningar, tillomed jag som är renodlad pleasure-zombie
tycker det här är helt fantastiskt!

Maaat!

Inne och äter lite god mat nu och ska titta på Hellcats. Sedan ut igen och ta ch mocka stallet. Red Tintin för en stund sen, kändes lite konstigt. Han var väldigt stum i framdelen men jag tror att det var jag som tyckte att det kändes konstigt. Han ska få vila imorgon och sedan ska jag rida igen för att känna om det fortfarande känns konstigt men han kändes bättre mot slutet! :) 
Meya, hon ligger snällt och väntar tills jag har ridit klart. Ibland ligger hon t.om mitt på planen!

Flitig dag!

Duktig jag har varit idag har mer saker att göra endå. Jag har målat rätt så mycket på ridplanen, sedan gick jag in och åt lite lunch, gottgott. Efter det gick jag upp och gjorde några frågor på ekonomi. Det känns rätt så bra inför provet på torsdag, sen tog jag snabeldraken a.ka damsugaren och drog runt den lite så nu är det lite renare. Ska göra någon fråga till på ekonomin och sedan ska jag ut och rida! :)



städa/måla/rida/städa

Ja som ni ser så kommer mi dag bestå utav det där, måset hinna med plugg också.. ai caramba! Ska iallafall damsuga hela huset så mamma och pappa blir glada när dm kommer hem från Uppsala. Sedan ska jag ta och måla ridstaketet så det blir fint igen. Lite slitet nu plus att vi har satt upp nya plankor som är beiga och det ska ju vara rött. Sedan blir det en ridtur på finpållen och sedan städa stallet. 

Idag kommer det faktiskt komma lite bilder, härligt va? Tänkte passa på när jag endå är ute och grejjar. Får inte glömma ta med mig minneskortet bara haha. Vad ska ni göra idag då? Sola kanske nu när det är så bra väder? =)


älskar den här bilden på mig och syrran, jag ser ju asglad ut, förmodligen för att jag vann!

stekhuset

Sämst uppdatering på bloggen nu men imorgon så ska jag ta lite kort ute på Tintin och grejja. Kom nyss hem från Stekhuset i stan, var där och firade farmor som fyllde 75 år. Sedan åkte vi hem till henne och åt godtårta, gottgott. Nu ligger hela familjen i soffan alldeles mätta och belåtna. 

Red Tintin en sväng på ridplanen idag, mjukade upp han lite och sedan kastade jag på hans stångbettet och testade lite. Han var lite tung i början men sedan så gick han jättebra, han är så fin. 


Mina vackra föräldara. Jag älskar er mest av allt!

Äntligen!

Trött som få, precis kommit hem från skolan. Har lämnat in min teknikläxa. Så nu har jag bara eknomiprov,teknikinlämning, keminlämning och biologiprov. Nu sitter jag och  shoppar lite smink från E.L.F, dom har jättebra och billigt smink, tänkte att man behövde fylla på lagret lite. Dom har jättemycket grejjer, ni borde verkligen kolla in hemsidan. 

IDAG SKA JAG RIDA! Åh vad jag längtar, först ska jag åka iväg och fota men direkt när jag kommer hem ska jag skritta ut min fina kille. Ska bli så himla mysigt.

customtails

En bra sida med riktigt många svansar i olika färger. Härifrån ska jag beställa mig lössvans, enda man vet har bra kvalité på sina svansar och som säljer fina vita svansar. Tror ni Tintin skulle bli bra i en vit,tjock och fin lössvans?

Lössvans är något som jag tycker är jättesnyggt på en showhäst. Det gör det lilla sista tycker jag, de flesta pleasure-horsemanship-trail-hunter-westernriding ryttare använder lössvans på lite större tävlingar.

mys på ängen

Okej, jag har bloggtorka utan dess like. Har blivit dålig på att fota och sånt också, men det får jag ta tag i!

Innan jag tog in Tintin i stallet förut så lät jag han och lillshettisen stå och äta lite gott gräs, gud vad han tyckte det var gott. Aldrig träffat på en hungrigare häst. Haha! Snart är det tävling också, hur ska detta gå? Tur att han är i "toppform" fast än att han har stått på vila nu, han håller sig väldigt bra och det tar bara någongång på banan så är han som vanligt igen. Det är så bra med han, min prins!

Imorgon ska jag fota mina tremännigar som ska på studentbal, ska vara där 16.30. Får inte glömma det, haha! Skönt det skulle vara att ta studenten men nejnej, då har man 3 år kvar. Toppen! 

criminal minds

Snart är skolan slut, hur härligt är inte det då? Fast nu dom sista veckorna är det galet mycket att göra, har gjort en teknikläxa nu, om ett proppskåp. Hejåho så skojj. 23 dagar kvar i skolan nu, 14 riktiga skoldagar, 16 dagar kvar till Greva, 21 dagar kvar till balen. Åh gud vad roligt allt känns nu, men endå trist. Alla kompisarna kommer ju splitras, vissa kommer man ju ha kontakt med medans andra kommer man aldrig mer prata med. 

Nu ligger jag i soffan och tittar på mitt favoritprogram, criminal minds. Jättebra ju, spännande! :) Förresten så var mamma och jag ned till stallet förut och gipsade Tintin's hov igen. Han haltar ingenting nu men väntar tills på lördag innan jag rider han, då blir det en skrittur på ängen, mysigtmysigt!

gosig katt

Haha söt han är, ligger och han mysit in sig i filten och verkligen tooksover. Ligger och gör en massa konstiga ljud också.  Tittar på lite TV nu och måste ta tag i pluggandet nu, ska bara glo lite till på TV'n :)

fri från smärta

Vilket skönt väder det är idag, solen har skinit mest hela dagen så jag har bott i mina solglasögon. Tog mig en god smoothie nu när jag kom hem, med banan, hallon och yogurht! Jättegod faktiskt, inte sådär söt och gnojsig. Idag ska jag plugga, träna mig själv och pyssla med Tintin. Han var sjövild imorse(sjövild för Tintin är att studsa runt lite) men jag trodde ju han hade fått fnatt eller nått. Hoppade runt och skulle bara ut, men det var för att han stod på box igår. 

Men han var inte halt imorse så det är ju så jääkla bra. Men han är lite stel men det förstår man om man står inne!=)
saknar redan fjällen!

fin liten hovböld!

Mamma var in med min prins idag till PH Vet och dom såg att det var en liten hovböld som låg och spökade. Så dom karvade bort den och sedan är allt tipptopp! :) Han går inne nu med ett gips för att det inte ska komma in smuts i såret som han har och det ska sitta på ungefär en vecka sen får han ta bort det. Jag får även börja rida han så fort han inte ömmar när han går, men han kommer få verkligen vila ut sig nu. Vill inte att han ska få ont för att man börjar rida för tidigt. 

Älskar förövrigt skolan just nu, sitter med samhällsekonomi. Tur jag har två stycken ekonomiska föräldrar som kan hjälpa mig förstå någonting, haha dom är ju bara bäst! Mamma gjorde en jättegod smoothie till mig förut som jag sitter och smaskar i mig nu, gottgott. Sen imorgon blir det ännu en lång dag i skolan som ska genomlidas men snart är det lov. Inte många dagar kvar nu =)

min underbara,knäppa,psykade, snyggaste familj!

Uppsala

Elins syster katt, Ester satt på vägen till Annas hus så ville hon också åka lite bil!

Hahaha, tjockis! (Och ja, katten heter Tjockis!)

Ett missförstått geni


Mot Tumbleweed.



a horse is a horse thats a horse.

Energianvändning rules! Det är det vi skriver om på tekniken, kan ju vara hur värdelöst som helst. Måste göra klart det nu och sen ska jag gå på HK och sedan hem. Skönt att äntligen få sluta! Mamma är inne och kollar på Tintin hos farbror doktorn också, ska få klartecken att vi får åka och tävla.


uppsala by night

In Uppsala. Vi har det så sjukt bra hos Anna(elins syster) Vi rider,äter,shoppar,rider,äter och shoppar lite till. Jag har köpt så galet mycket roliga saker som jag måste visa er sedan, vi har ju varit på tumbleweed hos Eva! Det är så sjukt fint där Anna har sina hästar, det är hos Fiffi. GiLo Quarterhorses. Ridhus och fint stall och en massa snygga hästar att glo på hela dagarna. Nu har vi nyss kommit hem från ännu en shoppingdag så vi tänkte ta och lägga oss en stund i soffan och avnjuta lite film och gotta sedan blir det att bege sig mot stallet där vi ska rida ännu en dag!

P.S Pratade med mamma imorse, Tintin hade gått ut till sin fina lilla sjukhage utan att halta. Men hon fick strikta order från mig att han går inte ut i vanliga hagen förrän att jag kommer hem! Haha, saknar min lilleman nu. D.S




SNART ÅKER VI!

SNART ÅKER VI TILL UPPSALA! Elin borde komma alldeles snart, cant wait. Det första vi ska göra så ska vi åka och köpa frukost för det har inte jag ätit. Varit ut och pussat på min fina pojke, ser lite bättre ut idag men fortfarande halt. Han ser så sur ut över att stå i den lilla hagen. Gullhäst! 

Nä nu måste jag packa klart! :D

min fina älskling

Gud vad jag är orolig, springer ner varje timme och tar tempen. Kylar benet hela tiden, smörjer med  kylning. Han är fortfarande väldigt svullen runt kotan och lite upp på senan. Min fina prins, ikväll blir det dålig uppdatering. Ska packa och pussa på Tintin hela kvällen. Plus sätta upp en sjukhage, han ska inte röra sig mycket alls nu!
Minihjärtan

babyboy in tears!

Gick inte alls som planerat. Det slutade i tårar. När jag skulle ta in dom så springer Tintin från den övre delen av hagen som är lerig. När han stannar hos mig och skrittar mot mig, så är han jättehalt. Min fina pojke är halt. Ringde direkt till mamma och grinade som en tok, vart ju så ledsen att han haltade och inte mådde bra. Klämde och kände och petade överallt, han hade inte ont någonstans så men han vill inte stå på benet. Tog in honom och kylde en kvart och la på kylgel och nu är han bannad från hagen. Boxvila ikväll är det som gäller från mig! 

Pappa sa att det ser ut som om att han har stukat benet och att det kommer gå över, hoppas på att det är det och att det inte är någon sena som har gått sönder eller så. Men vi hoppas på det bästa! Håll en tumme på att han blir bra.

Toppen när det är ungefär 20 dagar till Grevagården, vet inte riktigt hur vi ska göra nu! Men hästen framför alla tävlingar i hela världen, han är min finaste prins. Nu ska han allt bli bra! <3


1 dag kvar!

Nu är jag hemma och känner mig så himla trött. Måste packa ikväll också för imorgon åker jag och Elin! Sedan tänkte jag pallra mig ut i stallet och rida finprinsen, mönstren till SQHA's junitävling har ju kommit ut och det var mönster 5. Väldigt bra verkar det vara, har aldrig ridit just nummer 5 men någongång ska alltid vara den första! =)

Igår när jag red kändes det inte så bra tyckte jag, men det var nog mest för att vi inte alls var i fas med varandra. Han var slö och jag var jättepigg och ville tränatränaträna och då vart det ingen bra kombo. Men idag tar vi nya tag och tränar lite roliga saker. Westernriding! Både han och jag tycker det är roligt. 

Gjorde religionsprovet idag också, kändes jättebra faktiskt. Det var nån fråga som jag var lite osäker på men jag är nöjd endå. Nu längtar jag bara tills imorgon då vi får åka ner till Uppsala, ska bli så underbart skönt att bara få komma bort över helgen och ha det skönt.

lope a lot

Gud vilken härlig galopp!

:-^'

Now I'm home. Tänkte läsa lite religion nu så det är klart. Sen blir det plugg imorgon på skolan innan provet också. Måste tvätta en massa kläder tills imorgon för då åker ju jag och Elin. Skolan är ju snart slut också, plus att mitt biologiprovet framflyttat så det var ju skönt. Hinner man plugga lite till! 

Ikväll kommer eventuellt Maria hit så ska vi kolla över anmälan inför Greva. Hon ska nog åka dit också, det skulle ju vara toppenroligt. Alla "mammorna" åker ner till Greva, hur bra låter inte det då!?

peace out

Nu är jag redo för en dag på skolan, känns bra att man äntligen kan gå dit igen faktiskt. Slippa sitta hemma alldeles ensam och sjuk! Ikväll har jag miljoner saker att göra så får se om det blir någon uppdatering. Ska rida tänkte jag, får se hur kroppen orkar men man ska nog lyckas skutta runt lite. Nu måste jag åka, peace out!

stresssss

Gud vad jag känner mig stressad nu. Det är så mycket som ska grejjas med.
  • Religionsprov på torsdag
  • Biologoprov nästa onsdag
  • Ekonomiprov nästa onsdag
  • Göra ett tal om någonting på svenskan
  • Läsa en bok
  • 24 dagar tills Grevagården, anmälan går ut på tisdag och jag åker på fredag och har fortfarande inte bestämt vad jag ska rida. Och jag kommer hem på måndag, stressigt värre.
Men jag måste lägga upp en plan nu. Så ska allting lösa sig, det kommer nog gå bra. Sen har jag hittat en lössvans också, måste bara sälja iväg lite grejjer först! 

at last

Ännu en dag hemma, känner mig bättre idag iallfall. Tog occh grävde ner mig i mina skolböcker, lika bra att ha sånt gjort. Har ett stort religionsprov imorgon så det är bäst att jag pluggar. Idag blir det inte heller någon ridning pga att jag är sjuk och att han gick hårt i helgen, så då får han vila. 


grevagården

Snart ska vi åka dit också, mamma och jag har suttit och gått genom alla klasser jag ska rida och fixat med medlemsavgifter och grejjer. Längtar tills det! Ligger och tittar på ponnyakuten nu, gud vad duktiga  barnen som är med är. Nu ska jag fortsätta titta. Godnatt mina vänner! =)

sjukiss

Dragit på mig en härlig sjukdag, jag kan inte prata och huvudvärken bara växer. Förmiddagen har bestått av att försöka läsa lite biologi tills på onsdag, härligt. Var alldeles nyss ut och gav hästarna sitt lunchhö, gud vilken vacker häst jag har måste jag bara få säga. Varje gång jag går ut i hagen så kommer han alltid galopperandes mot mig, sötpållen! 

Nu ska jag läsa lite till och invänta la familia för att äta lite sedan blir det mer plugg, kommer inte kunna vara social med dom iallafall för jag låter som en liten mus när jag pratar. Hoppas allt går om sig tills på fredag för då åker jag och Elin till Uppsala! Längtar som en tok nu! 


skrittar mot ridhuset där vi skulle träna på söndagen!

resumé


Trail D- Gick verkligen över förväntningarna, han gjorde alla manövrar helt klockrent. Jag är så nöjd, det var ju faktiskt hans 3de trail! Placering- 1a

Trail C- Den klassen efteranmälde vi oss till, lite svårare men herregud vad duktig han är. Skrittbommar behövde vi träna på iallafall, vart lite klonk-klonk i dom.. hihi! Placering- 1a

Westernriding C- ÅH VAD JAG TYCKTE OM HAN HÄR! Han gjorde alla byten helt klockrent, han var ren i galoppen, han lyssnade på minsta vink och var helt underbar. Placering- 1a

Pleasure C- Här gick han rätt så bra, jag spände mig lite när jag red men efter ett tag så slappnade vi båda av och då gick det bra. Han blir lite ofokuserad på vad jag gör i vissa tillfällen men gångarterna var toppen. Placering- 1a

Horsemanship C- Här var han jättefin, det var ett mönster som passade han och han tycker verkligen om horsemanship, jag också för den delen. Jätteduktig häst jag har! Placering- 1a

Jag kan verkligen inte vara mer nöjd efter den här helgen, allt har gått så jäkla bra. Lika så träningen på söndag, den var så jäääkla rolig. Tack Håkan för en toppenträning.






Världens coolaste Blända i mitten, red samma klass som mig och Maria. Så himla duktiga!

packat och klart!

Nu är gogrisen inpackad och fin inför imogon. Jag har packat ner alla min tävlingssaker, transporten är packad, allt är klart. Nu sitter jag i soffan och måste snart ta och sova om jag ska orka kliva upp imorgon, jag kommer inte kunna uppdatera förrän på söndag kväll men ska försöka fixa så att jag kan lägga in lite tidsinställda inlägg. 

Jag är peppad till tusen, dom sista finslipningarna känns jättebra så det kommer säkert gå bra imorgon. Längtar!


när jag kom hem

När jag kom hem såg jag den här tjockisen ligga och gosa i soffan. Kan ju gissa på att han har legat där hela dagen.

gogrisen min!

Bobby

”Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella…n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han ”betett sig så jävla dumt” mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer.

Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett ”skumt” beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem.

Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi ”ska skita i vad hon gjort av Bobby”. Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.

Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″



Det här är helt galet att man kan göra såhär!


träning och grooming

Tränade westernridingmönster idag igen, pappa om du läser det här vill jag ha en större ridplan. Vi ska göra den större men som den är nu så är den precis för liten. Men trots omständigheterna så gick det så jäkla bra, galoppen bli ju bara bättre och bättre. Han börjar söka sig ännu mer nedåt och lyfter ryggen jättebra. 

Sedan tog jag och förberedde inför all grooming imorgon, jag tvättade svansen och klippte manen. Hans svans blir rätt så torr när man tvättar den efter som att hans schampoo fungerar som silverschampoo. Någon som har något tips på ett bra hästbalsam?





spurstraps

'
Är det här något som ni skulle kunna ha på era boots när vi tävlar eller föredrar ni vanliga sporremmar?

redo

Igår var det träning av westerriding mönster, det gick så jääääkla bra. Våran ridplan är lite för smal och för kort för att träna ett westernridingmönster egentligen men han gjorde det så jäkla bra. Ibland gjorde jag ryttarissar men han försökte hela tiden. Blir så stolt över min fina pojke!

Imorgon så ska jag banda om hans man och då ska jag försöka göra en film om hur jagbandar manen. Nu ska jag ut och rida tänkte jag sedan så ska jag tvätta sadeln. Enda negativ med en showsadel som har en massa krullifix på sig, det tar sån tid att få dom toppenrena. 



i can feel it in my fingers

Mina fingrar är alldeles slut, jag har stått och bandat man hela kvällen känns det som. Kanske stod en timme men det tar ju en sån jäkla tid och tålamod! Men det blev bra, imorgon ska jag klippa den kort och fixa till det. Jag har ett jättebra set som jag använder när jag bandar. Som ett bälte med fickor som det är snoddar, saxar och en massa sånt. 
ett sådant fast i ljusblått, mycket praktiskt.

När jag groomar är det några viktiga saker som jag har.
  • En sprayflaska med vatten som man sprayar på manen, alternativt kan man köpa brading gel/brading spray@showmaster. Hööks!
  • En urtunningssak för att kunna tunna ur manen på vissa ställen om den är tjock.
  • Såklart snoddar!!
  • En vanlig kam att kamma håret
  • En hårklämma för att hålla undan man när man ska banda en tofs.

Är det någon som vill se en vidoeguide hur man bandar hästens man på enklaste sätt?

fix it do it make it

ÅHH! Det är bara två dagar kvar tills att det är tävling, jag längtar som en tok. Är samtidigt nervös, mamma ropade imorse att mönstrerna hade kommit ut, ni som tävlar inom WRAS också. Har ni sett att Westernriding C har 5 byten nu? Jättespännande för mig som aldrig tävlat en westernriding med så många byten, det är ju jättebra träning också eftersom att jag ska tävla det på någon av showerna i sommar. Det kommer bli toppenroligt. 

Ikväll är det fixar/plugga/träna kväll. Det skas:
  • Tvättas häst
  • Tvätta sadeln igen
  • Tvätta tränset
  • Ta in hooden till Tintin och tvätta den
  • Fläta hans svans i jättemånga flätor (Jättebra tips för den som vill ha en ren,rak men endå med volym i den. Fläta den i olika sektioner i hela svansen, jag brukar göra ungefär 8 flätor då han har rätt så tjock svans)



romalreins

Romaltyglar är så jäkla snyggt tycker jag. Fast mest när man rider trail konstigt nog, det känns mer som att det passar där än i tex pleasure. I westernridingklasserna kan det passa också, men faktiskt är det trailryttare som använder romaltyglar.
Romaltyglar hålls med två händer. Man håller enda handen i stumpen som hänger brevid och handen man styr med håller man där tyglarna går ihop. På bilden ovan ser man en ögla som går till en läderlapp. Innan öglan håller man i med styrhanden och läderlappen håller man i med den andra handen. 

här ser man hur han håller händerna, det är riktigt snyggt tycker jag!

Hur hittade ni hit?


work work work

Sitter och ska plugga lite fysik, matte och biologi. Det är väldigt mycket men det är roligt på något sätt faktiskt för man vet att det snart är slut. Så nu är det dags att lägga in det sista krutet på skolan. Vad har alla valt för gymnasium?

Red lusen idag också, han gick ganska bra. Han vart lite passiv och gjorde allting före mig. Men tillslut så slappnade han av och gick bra. Tränade lite trail och sedan tränade jag westernriding. Gjorde lite shoulderövningar för att få han att släppa i bogarna och lyfta dom. Han får det mycket lättare av dom övningarna, riktigt bra! Känns rätt så bra inför tävlingen, jag får ta det som det kommer. Vi är ju där för att ha roligt och att testa oss själv. 


a bosal way to ride

Någon som vet vart man kan få tag på en bra bosal till bra priser?

gymnasiumångest!

Jag vet inte vad jag vill läsa, det står mellan natur och ekonomi. Men jag vet inte, det är så svårt att veta vad man vill läsa. Det lutar åt ekonomi, det är det som känns bäst för mig. Någon som vet om det finns ett bra ridgymnasium som kan erbjuda western?




tex tan black floral

YES PLEASE! Någon fin själ som skulle kunna ge mig denna skönhet? Tänk vad snygg Tintin skulle vara i den här.

forever young

Jag har varit duktig och förberett och lagat en massa mat till min kära familj. Hoppas dom blir nöjda, okej det var inte sådär jättesvårt men jag har gjort det lite mysigt med ljus och lite goda sallader. Härligthärligt. Idag kommer nog Tintin få vila, jag vet inte hur jag hinner med. Har jättemycket plugg att fixa plus att jag måste fixa inför tävlingen som kommer. Hetsig vecka!


haha fin svans han hade, den är så otroligt mycket vitare nu! =)

juuu-das

DE SNÖAR! Herregud nu är det ju någon som skämtar med oss. Hemskt att det är sånt här väder nu när det har varit så himla bra väder nu i några dagar. Idag var det första dagen i skolan, stressigt stressigt! Har jättemycket den här veckan som måste göras.

Haha imorse när jag kom till skolan så kom jag på att jag hade fysikprov, snacka om att jag fick panik. Tur att jag tycker att det är rätt roligt så det gick endå bra på provet tycker jag, jag satt och pluggade hela mattelektionen innan. Jag är nöjd med tanke på omständigheterna. 

5 dagar kvar, tills tävlingen på Dannero. Först på lördag så är det tävling och på söndag är det en clinic för Håkan Forsström. En tränare jag verkligen kan rekomendera, en riktig toppentränare. Längtar verkligen, vi ska ju faktiskt tävla trail också, andra gången någonsin!! Första gången var bara en impulsgrejj för att.. jaa ha roligt. Då gick vi ju faktiskt och vann den klassen, han är så duktig pojken min!



i love you

Satt precis och tänkte på hur mycket jag tycker om Tintin. Han är en sån underbar häst på alla sätt och vis, han är ju garanterat den snällaste häst jag någonsin har träffat och hållt på med. Aldrig gjort några olater eller liknande. Han är verkligen min ögonsten, ingen kan mäta sig med han. Jag längtar till framtiden för att se vad den har förberett för oss. Jag älskar min häst!



good 2 know


equest dralon

Jättesnygg täcke tycker jag, något jag skulle vilja ha när man åker utomlands och tävlar för att visa att man tillhör Svergie. Kostar mellan 1299- 995! Skulle ni betala det för just det här täcket? 



to day

Alldeles trött är vad jag är! Hade världens härligaste kväll med mina vänner igår, vi grillade,dansade och hade det jätteroligt. Sista personen åkte hem halv 4!! Då hade vi sovit i soffan ett bra tag också, haha. Jag och Olivia vaknade klockan 2 idag så då gick vi ner och käkade lunch och nu ligger jag här i soffan och har precis sagt hejdå till Olivia.

Nu kom mamma min upp och sa att det var hästhoppningSVT2. Nu blir det att käka lite chips och mysa i soffan innan jag ska gå ut till min prins som ska få vila idag. Tänkte han skulle få sig en skönhetsdag, klippa han lite och tvätta svansen och sådant.

RSS 2.0