my favourite boy

Ikväll var det myskväll med prinsen, lekte lite med han ute på banan. Gjorde lite följaJohn-övningar och lite frilongering. Sedan tog jag in han och tvättade hans flugbett som svullnat upp, han är jättekänslig mot bett och sådant så man måste vara noga med att tvätta. Sprayade på lite BlureSpray och smörjde in han, sedan masserade jag han och använde ryggrollerna, gud vad han tyckte det var skönt.

Nu ska jag ta och sova så jag orkar med skolan imorgon!


20110830

Vart lite dålig på bloggfronten nu, im sorry! Jag kan ju berätta att jag älskar min häst, han är ju för underbar. Trots att vi hade missar i helgen skötte han sig väldigt bra överlag men jag känner att både han och jag är lite tävlingless nu så nu kommer det till att bli att mysa på uteritter och bara ta det lugnt ett tag innan träningarna drar igång igen.

Tillbaks till tävlingen, jag är väldigt nöjd med de flesta ritter. Red ju till och med reining där jag placerade mig 5 av 12-14(?) stycken, det är jag skitnöjd med. Sen har vi ridit två helt sjuka horsemanship:ar. Han är ju en riktig talang på det, skitnöjd. Trailarna var jag sådär nöjd med, vet att vi båda kan mer än vad vi visade men sådant man får ta. Jättenöjd med min första westernriding, gick bra, fina byten, bra övergångar men i den andra så ville han inte riktigt byta och var väldigt trött men han försökte endå. Pleasureklasserna är jag också sådär nöjd med, första pleasuren gick han bra i men andra sprang han ifrån mig hela tiden och grejjsade.^

Men vi gick ändå hem med titeln Norrlandsmästare 2011 Youth, jag är såååå nöjd över det. Han är så snäll min häst som ställer upp så mycket för mig!



Norrlandsmästare Youth 2011


110824

Sitter nu mitt i stan och väntar på att lektionerna ska börja, jag kan säga att jag verkligen trivs med mitt val av skola. Idag ska vi börja med företagsekonomi, jag längtar verkligen. Jag vill suga åt mig varenda liten del av det lärarna säger. (Kan ju förövrigt säga att jag är en sucker för egenföretagare, så jag älskar mina kurser!!)

Har lite halvkasst schema och det kommer bli svårt att få ihop min vardag med hästar,plugg och eventuellt jobb men det är strikt planerina som kommer till att gälla.

Ikväll ska jag rida min prins, han fick vila igår med tanke på att det är tävling till helgen, han ska inte behöva gå allt för hårt innan. Tänkte rida genom han lite idag på tränsbett, böja och få han mjuk. Sedan ska jag rida genom lite mönster på fredag tänkte jag och sedan så ska jag skritta ut på han så han bara får lufsa runt och sedan på lördag morgon åker vi på tävling! =)


Gud vilken gammal bild det känns som om att det är. Här hade han en riktigt snygg färg, tråkigt att han bara
kommer bli ljusare nu! Men han är endå den snyggaste som jag vet =)

110823

Här kommer lite bilder sedan Elin var här hos mig och fotade lite. Tack Elin för en toppenhelg!




23 augusti

ÄNTLIGEN! Nu har jag internet igen, dom håller ju på att ta ner skog och då så råkade han köra av telefonkabeln in till huset så vi har inte haft en hemtelefon ELLER internet på 3 dagar, varit lätt självmordsbenägen. Har m jag iallafall börjat skolan, trivs jättebra, bra folk(iallafall dom som jag har pratat med) världens roligaste mentorer och allmänt kung.

Tintin går förövrigt rätt bra nu, jobbar på med galoppen och lite andra övningar. Det känns rätt så bra inför Norrlandsmästerskapen som går av stapeln på lördag. Toppen! =)


the moooooose


20 augusti

Hej mina fina vänner, har varit dåligt med uppdatering ett par dagar nu men nu är jag redo igen. Igår var det en mysig kväll med Olivia, tacos och grejjer. Ikväll blire mys med Tant Elin, ska mysa lite haha. Tintin fick vila igår, dagen innan det tränade jag bommar på ridbanan. Han skötte sig jättebra, red först på drawreins och sedan bytte jag till stångbettet. Riktigt nöjd, han förstår verkligen det där med att flytta in rumpen, iallafall i skritt och jog men galoppen är lite kämpigare men det kommer! 

Nu tänkte jag mysa en stund i soffan sedan blir det ut och rida på Prinsen. Mysigt! =) 


Jag och lillen är hemma nu, la familia är i fjällen så jag och 
Nilz är hemma och håller ställningarna! :D

16 augusti

Idag red jag Tintin på ridplanen, lekte runt lite och flyttade in rumpan på spåret och hade mig. Han skötte sig jättebra, supernöjd var jag! Han har fått till bytena väldigt bra nu när han lär sig att flytta undan, så westernridingen på Norrlandsmästerskapen ser jag verkligen fram mot! 

Imorgon är första dagen av en massa roliga dagar, ska på klassreunion. Vi ska käka på biteline och sedan vidare på bio. Sedan på torsdag ska jag och pappa in på möte med nya skolan, ska få busskort och grejjer..(hoppas jag får min nya dator då också.. hehehe) Sen fredag ska jag och Olivia ha fredagsmys hos mig med en massa tacos och annat miums, sedan lördag och söndag ska jag vara med Tant Elin.. ;) 

Sedan ska jag såklart träna med Tiny och hästa mig.. haha! Imorgon har jag planerat in en hääärlig barbackatur om vädret tillåter, hörde att det skulle bli jätteoväder.. =/


Pappa och jag påväg ner till Håkan! :D

Årets rosettskörd!

Jag är så jättenöjd med årets tävlingar, han har verkligen skött sig hela säsongen. Vi har haft några missar men tillsammans har vi aldrig varit så bra. Han har utvecklats jättebra, mycket mer mogen, rör sig bättre och nu har vi hela vintern på oss att träna för att bli ännu bättre. 

Nu har vi en tävling kvar, Norrlandsmästerskapen. Då kommer jag rida alla klasser, ja ni läste rätt. Alla klasser, inklusive reining! Jag utlovar en film på det haha...


15 augusti

Ikväll ska jag åka och vara barnvakt åt världens härligaste unge, Clint! (Maria's son) Dom ska ha styrelsemöte så då ska jag passa han. Tintin fick vila idag, regnade och var taskigt väder så han fick stå. Plus att jag har städat och grejjat inne och vaknade rätt sent så han fick vara. 

Hahaha, kommer upp en film sedan när jag gör en rundtur i stallet!
Min vackraste.

Mode 2012- Sweden.

Ett mode som redan börjat komma -11 och som jag tror kommer blomstra ut 2012 är...


.. att klippa bort manarna. 

Jag har sett att många på showerna har börjat raka av sina manar på hästarna, det är en trends som går just nu och tror att den kommer verkligen synas nästa år. Jag ångrar inte en sekund att jag rakade av han manen, han har en sån jobbig man att banda, den står bara rakt upp så nu har jag det jättelätt.

Ett bra moderåd till er "show"ryttare som har tuffa manar och en häst med en bra halslinje!

AQHA Trail Youth x2 Nationals 2011


Jag och Tintin på Nationals!

14 augusti

Ligger på verandan nu i världens varmaste sol, det är så jäkla härligt. Ikväll blir det träning med Maria, Kattis kunde inte rida för Sune var lite öm i hovarna sedan sin skonig, men hon kommer ner och tittar/hjälper oss endå! Tänkte rida lite på drawreins ikväll, vill hjälpa han att orka lyfta ryggen lite till och då gäller det att han ha sitt huvud neråt så han ger plats åt att kliva under sig och lyfta ryggen. 

Ska slänga upp en jättefin bild på Tintin sedan när jag lagt över alla bilder. Han är ju bara för snyg ibland, haha och sen så har jag en annan bild där han ser ut som en älg! (Eller elg som dom säger i Stockholm) 


Foto: Elin Stjernstedt

Youth World Trail


Viiiiilken otroligt duktig tjej och häst. Det är ju såhär man vill att det ska se ut!

13 augusti

Saknar. Längtar tillbaks sm en tok, det var så mysigt där med alla trevliga människor och all vacker natur, hade golfbanan precis brevid huset. Idag fick min prins vila, vi hade surströmming/kräftskiva i våran sjöbod. Mysigt värre. Imorgon blir det eventuellt träning med Maria och Kattis, det ska bli roligt. 

Nu ska jag ta och glo lite på TV och titta på bilder från Nationals!

My Final Notice

Not so far away!

im back to attack

Jag är tillbaks mina fina. Har levt livet några dagar nu men kände att jag saknade att skriva här varje dag. Men nu kör vi på igen. Tänkte dra en update om Nationals 2011.

Det var helt otroliga dagar, jag är så nöjd med Tintin. Just hela grejjen att vara med så många hästar på kanske jordens minsta framridningsbana och utanför står kossorna och muuar, han brydde sig inte ett dugg. Han var helt exemplarisk inne på banan, nöjd med verkligen varje ritt. Han försökte sitt yttersta, vi hade även otrooooligt bra sällskap där nere, Håkan, Ullis, Mirja, Hanna, Camilla. Vilket gäng! =) 

Resultat:

Trail Youth 2nd-3rd
Pleasure Youth 1st-1st
Horsemanship Youth 3rd-3rd
NSBA Open Pleasure 8th
NSBA NonPro Pleasure 7th



Bloggpaus

Kommer ta en bloggpaus pga personliga anledningar.

Nu är vi på nationals! Allt har gått jätte...

img_9263 (MMS)

Nu är vi på nationals! Allt har gått jättebra och Tintin gick superbra igår kväll. Blir sp glad när allt funkar :) nu sitter vi och tittar på trailklasser och ska snart åka och hämta Tant Elin ;)


Im in love!

img_5522 (MMS)

Im in love!


Nu ligger jag och Bums och solar oss lite....

Nu ligger jag och Bums och solar oss lite. Pappa och håkan har åkt iväg, igen haha! Så jag stannar hemma och solar istället. Det är ju så galet varmt, igår red vi! Han var superpigg, det brukar han inte vara! Så vi red ett tag, tränade trail. Idag ska vi rida också, fast det blir nog ikväll pga värmen!


Nu är vi framme! Tintin har fått gått ut i...

Nu är vi framme! Tintin har fått gått ut i en hage och vi har druckit kaffe. Det första pappa och Håkan gjorde var att meka med Håkans hästbuss, förvånad? Nej! Haha, nu ska pappa och jag snart åka och handla tills ikväll, vi tre ska grilla lite gott och sådant. Sedan blir det en ridtur ikväll! Trivs som fisken i vattnet här :)


YES! jag kommer få mina nya showchaps till...

YES! jag kommer få mina nya showchaps till nationals, fick mail nu om att dom skulle komma imorgon och att Eva tar med sig dom ner till Axevalla! LYCKLIG JAG BLIR!!!!


En lite update om resan. Vi har nu passer...

En lite update om resan. Vi har nu passerat Gävle och rullar vidare mot Örebro. Tintin står så snällt på transporten, nöjd vart han iallafall när jag köpte och gav han lite morötter! Vädret är faktiskt rätt skönt, lite molningt och lite sol, skönt åka-bil väder :)


Nu far vi! Allt är lastat och fixat, nu pe...

img_7719 (MMS)

Nu far vi! Allt är lastat och fixat, nu peppar vi :)


RSS 2.0