Findlay University

Sitter och tittar på Findlay University i USA. Dit ska jag bara, det vet jag! Jag har alltid pratat om att åka utomlands och jobba ellr åka och studera. Nu finns ju världens bästa chans att kunna göra det jag älskar mest av allt. Rida! Jag ska gå klart gymnasiumet och sånt och efter det ska jag söka till FU.
Man får skicka in en ansökningsvideo när man rider och när man pratar om varför man vill dit. Enda jag är lite nervös om man nu ska göra det är att åka från familjen och att det är ett helt nytt land. Språket kommer inte vara något problem, kan engelska och jag tycker det är roligt.
FU har hur bra tränare som helst. Vissa är World Champions och inom olika typer av disipliner!
Gud vad jag vill vara klar med min skola nu så jag få börja med ännu 4 år! =)

Ima Prime Time

Ima Prime Time är Tintins pappa och har en lång merit lista. Samt har Tintin en bror som har en meritlista enda upp till EM. Riktigt fin pappa må jag säga, för att inte tala om morfar.
Ima Prime Time
Zips Chocolate Chip. All-time leading sire of AQHA W. Pleasure. Så fruktansvärt fin! =)
Lite av ZCC's meritlista! Läs och njut!

-All Time Leading Sire of WP point earners

-Multiple AQHA World Champion Sire

-Multiple APHA World Champion Sire

-Multiple PHBA World Champion Sire

-Sire of All American Congress winners, Champions and res Champions

-Superior Halter Sire

-AQHA High Point and res Performance Sire

-AQHA Champion Sire

-ROM Halter Sire

-ROM Performance Sire

-WP money earners

-NSBA money earnersEn film på ZCC.. =)

Billy Royal Breastcollar

Ska sälja min showbrösta från Billy Royal. Nästintill ny, lite använd och endast använd på tävling. Nypris är ca 1500;- och jag säljer den för 1.200;-


Är Du intresserad så maila till mmnyman@live.com!
Western Riding

Western riding är en gren där man visar sin häst efter ett speciellt mönster på olika nivåer. Man rider efter mönstret som innehåller visst många olika byten och man ska visa att man har full kontroll på sin häst och att man ska kunna utföra manövrar utan att ta i hästen och hästen ska kunna bära sig själv. 
En häst i ett byte, lägg märke till ryttarens händer. Hon håller dem nästintill som om att hon hade ridit medd en tvåhandsfattning. Man vill se en ryttare som har en centrerad sist och hållning. Tyglarna hänger löst men man ser att hästen håller upp sig själv utan att höja huvudet.
File:WesternRidingPattern.png
Ett typiskt Western Riding mönster. Man har med byten, serpentiner, stopp och bommar. =)

Hunter under Saddle

Sitter och grejjade runt på internet förut och så trillade det in ett mail i mailboxen och det var världens bästa mail. En inbjudan till Grevagården junishow. Så nu ska vi ta och anmäla oss, men jag är jätteosäker hur jag ska göra eftersom att jag vill rida trail men han är inte alls mycket tränad i det men trots det så är han helt klockren att rida trail på. Får se hur jag ska göra men det blir nog bra endå =)
Ska även starta i HUS. Det står för Hunter under Saddle och är likt Western pleasure men hästarna ska ha ett längre mer svepande steg och inte jogga sig fram! Tintin var faktiskt 2:nd runner up Horse of The year 2009 i Hunter under Saddle så det blir roligt att se hur vi kan hävda oss på tävlingsbanorna =)
Här ser man verkligen hur hästen länger
på benen och kliver under sig riktigt bra!

pleasurepanelen

Idag ska jag och mina x-tra "mammor" träna tillsammans hemma hos mig. Haha vi brukar bli kallad för pleasurepanelen för att alla har pleasurehästar och att alla rider pleasure! =) Lite roligt, igår red jag ett pass på Tintin.
Han gick riktigt bra, vi tränade tempoväxlingar för att han blir jättebekväm när man tränar galoppfattningar och sånt. Han tar några galoppsteg innan han fattar galopp så då fick han fatta förvänd galopp och byta galopp till fel varv. Plus en massa övergångar! =) Toppenbra för lite sega hästar.
pleasurepanelen, världens bästa tjejor!

pure pleasure

Idag är det världens härligaste väder ute så jag ska verkligen passa på att mysa ute i solen. Ska träna Tintin på banan idag nu när vädret är så bra. Skönt att all snö börjar försvinna därifrån nu! =)
Kommer ta lite kort idag på Tintin tänkte jag och kanske be pappa eller mamma ta kort när jag rider.
Tränar lite trail på lillefjun.. =)

we are what we make us to be

Idag har jag fixat i stallet efter jag kom hem ifrån skolan. Smörjde upp lite saker och tvättade genom alla mina bett.
Igår tränade jag Tintin här hemma, tränade lite förvända galopper för att få han att han skulle få jobba lite kontrasida. Han gick riktigt bra och avslutade med att leka runt lite på stånget bara för att avsluta med lite skojj! =) Lägger verkligen ner supermycket förberedande inför träningarna nu, försöker ha olika program att rida efter för att det inte ska bli så enformigt.
Har ni några speciella träningsmetoder eller nått speciellt sätt ni värmer upp era hästar?
En bild på min fina prins från en Håkan F träning!

showclothes

Suttit och tittar runt på lite nya tävlingskläder för att få lite insperation till mina nya tävlingskläder. Hittade de här, synd att dom kostar över $3500. Känns lite mycket för att ha en tröja, det är över 22.000 svenska kronor! :o 
Ska börja sy upp exakt likadana tävlingströjor fast betydligt mycket billigare!

Good Cowboy Margarita

En hingst som är på uppgång nu inom avel, fick sitt första föl år som man redan kan se ha rörelserna av sin pappa!
Vill inte veta vad en sån där liten goding gå på men det lär vara några nollor. Iallafall med tanke på att han har en pappa med en massiv meritlista!

Pure western

Då har man börjat blogga då, men inte vilken blogg som helst. Utan en westernblogg! Fick lite insperation utav några andra westernbloggar och eftersom att jag är otroligt insatt och tävlar western så tänkte jag, varför inte dela med mig lite av det jag gör och lite tips m.m? Det låter väl bra, right?
Jag är iallafall Moa Nyman, kommer från Sundsvall och satsar otroligt mycket på western. Jag satsar på showgrenarna som western pleasure, western riding, horsemanship, hunter under saddle och trail. Målet är att åka på EM 2012. Har en 8 årig quarter valack med prisbelönta Ima Prime Time. Pure Prime Chocolate eller Tintin som han kallas är en otrolig häst som ett psyke utan dess like och gångarterna är underbara.

En bild på oss på tävlingen som WINN arrangerade!

RSS 2.0