trail övningar

  1. Fyra stycken upphöjda bommar som man ska rida i galopp. Dom är upphöjd varannan sida så att dom skapar som ett "kryss" Den här övningen är jättebra för att få en rund och bärig galopp. Jag använder den rätt mycket på Tintin då han har tendens att bli lång i galoppen.

    Dom upphöjda bommarna får hästarna till att tänka och bli mer uppmärksamma på en trailbana. Upphöjda bommar på tävling börjar komma mer och mer så det är bra att ha tränat på det!


  2. Är min favorit övning, den är väldigt mångsidig. Boxen består av upphöjda bommar som ligger på varandra. Sedan utanför boxen är det ett L som ligger längs kanten. På den kan man träna både backning och sidepass samt travbommar, toppen! Hur bra övning som helst, idag red jag i den här boxen och träna galopp in i boxen och stopp- spinn. Huuuuur bra som helst! 

  3. Det här är en travövning som består av vanliga serpentiner och bommar på varje sida av konerna. Hästarna har faktiskt lättare att svänga snävt pga att de måste hålla upp ryggen när dom travar över bommarna.

Kommentarer
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0